"Balticom" sniegto pakalpojumu lietotāju skaits 2020.gadā pieaudzis par 12%

02.08.2021 00:31:00

Telekomunikācijas pakalpojumu sniedzējs AS “Balticom” 2020.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, palielinājis apgrozījumu par 9,13%. Uzņēmums aizvadītajā gadā apgrozījis 9,69 milj. EUR, peļņu palielinot līdz 2,8 milj. EUR. 

Iesniegtajā vadības ziņojumā AS “Balticom” norāda, ka apgrozījuma palielinājumu veicinājušas konkurentu darbības tirgū, tāpat arī dažādas reklāmas akcijas un nepārtraukts darbs pie pārklājuma zonu paplašināšanas, datu un televīzijas pārraides tīklu modernizācijas, kas sekmējis klientu pieaugumu.  Jānorāda, ka 2020.gadā AS “Balticom” televīzijas, interneta un telefonijas pakalpojumu lietotāju skaits audzis par 12%.

“Koronavīrusa pandēmija uzņēmuma finanšu rādītājus ietekmējusi nebūtiski. AS “Balticom” bija spiests piešķirt atlaides biznesa klientiem, kuriem finanšu rādītāji būtiski pasliktinājās, palielinājās uz laiku atslēgto klientu skaits, palielinājās arī parādnieku skaits, līdz ar to arī debitoru parādsaistību rādītāji,” vadības ziņojumā norādījis telekomunikāciju uzņēmums. 

Jānorāda, ka pagājušajā gadā AS “Balticom” uzvarējis SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” iepirkuma konkursā par vienotā sakaru tīkla iekārtu piegādi, uzstādīšanu, tīkla izveidi un uzturēšanu. Iepirkuma līgumcena – 120 tūkst. EUR.

Pagājušajā gadā AS “Balticom” bija darba devējs 195 darbiniekiem. Uzņēmums pagājušajā gadā VID administrētajos nodokļos samaksājis nepilnus 3 milj. EUR, tostarp 1,1 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,54 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. 

AS “Balticom” patieso labuma guvēju vidū ir Tatjana un Genādijs Smirnovi.