Apģērbu ražotājam "Rita" pērn izdevies dubultot apgrozījumu

03.08.2021 00:42:00

Trikotāžas audumu un izstrādājumu ražotājs AS “Rita” pagājušajā gadā būtiski palielinājis savu apgrozījumu. Ja 2019.gadā ražotājs apgrozīja 1,38 milj. EUR, tad pagājušajā gadā tie bijuši 2,87 milj. EUR, kas gada laikā ir kāpums par 107,54%. Apgrozījuma pieaugumu sekmējuši vairāki faktori, tostarp, palielināta cena šūšanas pakalpojumiem, tika piedāvāti produkti ar lielāku pievienoto vērtību, piesaistīti jauni klienti, kā arī ieviests sava veida unikāls produkts – sejas maskas ar antibakteriālām īpašībām. Minētās maskas guvušas lielu pieprasījumu gan esošo pircēju vidū, gan arī piesaistīja jaunus klientus no ASV. Jānorāda, ka AS “Rita” savu produkciju galvenokārt eksportē uz ārvalstīm. Pērn eksports uz Eiropas Savienību veidojis 58,05% no AS “Rita” kopējā apgrozījuma, bet uz trešajām valstīm -  vēl 10,72%. 

“2020.gadā darbaspēka trūkuma dēļ uzņēmumam nācās atteikties no dažiem pasūtījumiem, kas neļāva palielināt apgrozījumu vēl vairāk,” norādījis ražotājs. Pērn uzņēmums piesaistījis vairākus apakšuzņēmējus gan no Latvijas, gan citām Baltijas valstīm.

Atšķirībā no 2019.gadā gūtajiem 21,02 tūkst. EUR zaudējumiem, pērn uzņēmums nopelnījis 431,74 tūkst. EUR. 

Stāstot par attīstības plāniem, AS “Rita” norāda, ka plāno turpināt nodarboties ar jaunu klientu piesaisti no Eiropas un turpināt pamatražošanas kapacitātes palielināšanu. Uzņēmums šogad plāno attīstīt mazumtirdzniecību Latvijā un Baltijā, lielāku uzsvaru liekot uz e-komerciju. 

2020.gadā AS “Rita” bija darba devējs 55 darbiniekiem. 

Ražošanas uzņēmuma AS “Rita” patiesais labuma guvējs ir Aleksandrs Sazonovs, kurš šobrīd kā patiesais labuma guvējs reģistrēts kopskaitā 7 uzņēmumos.