"Venden" pagājušajā gadā nopelnījis 1,18 milj. EUR

03.08.2021 00:07:00

Avota ūdens un dabīgā minerālūdens ieguves, ražošanas un tirdzniecības uzņēmums SIA “Venden” 2020.gadā apgrozījis 12,4 milj. EUR, kas ir par 7,12% mazāk nekā gadu iepriekš. Neskatoties uz apgrozījuma kritumu, uzņēmuma peļņa palielinājusies no 0,58 milj. EUR 2019.gadā līdz 1,18 milj. EUR pērn. 

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Venden” norāda, ka tas regulāru veic padziļinātu tirgus izpēti ar mērķi nodrošināt sava esošo produktu portfeļa noturību, kā arī radīt pamatu produktu klāsta paplašināšanai. Veiktie tirgus pētījumi tiekot kombinēti ar tehnoloģisko risinājumu izpēti iespējamai ražošanas paplašināšanai.

SIA “Venden” centrālais birojs atrodas Rīgā, bet ražotne un produkcijas ieguve izvietota Cēsīs un Kocēnu novadā. Lai nodrošinātu efektīvu produktu piegādi, uzņēmums arī piecās Latvijas pilsētās izveidojis pārdošanas un loģistikas centrus.

SIA “MICA TEHNOLOĢIJAS” piederošais SIA “Venden”, kura patiesais labuma guvējs ir Andrzej Pawlow, 2020.gadā bija darba devējs 200 darbiniekiem. Lursoft izziņas informācija rāda, ka uzņēmums nodokļu maksājumos pagājušajā gadā samaksājis 3,26 milj. EUR.