"Kālija parks" turpinājis strādāt ar zaudējumiem

12.08.2021 07:00:00

Lai gan pagājušajā gadā AS “Kālija parks” bija izdevies piesaistīt vairākus klientus, tomēr piegādāto kravu apjomi bijuši salīdzinoši nelieli un neregulāri. “Kā viens no galvenajiem kravas apjomu ietekmējošajiem faktoriem ir Krievijas kravu plūsmas politika, kad Krievija ļoti būtiski samazinājusi kravas apjoma plūsmu caur Latvijas ostām,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis AS “Kālija parks”.

AS “Kālija parks” apgrozījumam 2020.gadā samazinoties par 52,14%, pagājušajā gadā tas sarucis līdz 2,53 milj. EUR. Uzņēmums sesto gadu pēc kārtas strādājis ar zaudējumiem, tiem 2020.gadā pieaugot līdz 2,46 milj. EUR. 

Iesniegtajā vadības ziņojumā AS “Kālija parks” norāda, ka šogad tas turpinās darbu pie papildu kravu piesaistīšanas un veiks nepieciešamos pasākumus optimāla pašizmaksas līmeņa uzturēšanai.

Lursoft izziņas dati rāda, ka AS “Kālija parks” jau kopš 2008.gada ir spēkā Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas piemērotais nodrošinājums par aresta uzlikšanu Aivara un Anrija Lembergu mantai.

Šobrīd kā AS “Kālija parks” patiesie labuma guvēji reģistrēti Ursula Harrand, Aivars Lembergs un Rudolfs Meroni.

AS “Kālija parks” šobrīd ir kapitāldaļu turētājs piecos uzņēmumos.