Agrofirmai “Turība” jauns valdes priekšsēdētājs

10.09.2021 06:25:00

Lursoft Klientu Portfelis ziņo, ka vakar, 9.septembrī, mainījies SIA “Agrofirma “Turība”” valdes priekšsēdētājs. Amatu atstājot Mārim Bekešam, turpmāk valdes priekšsēdētāja krēslu ieņems Jānis Šņepsts. SIA “Agrofirma “Tērvete”” valdē bez Jāņa šņepsta amatus ieņem arī Jāzeps Šņepsts, kurš reģistrēts kā uzņēmuma patiesais labuma guvējs, un Juris Rinčs.

SIA “Agrofirma “Turība”” pērn apgrozījusi 4,19 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats, finanšu gadu uzņēmumam noslēdzot ar 564,05 tūkst. EUR peļņu. 

“Piena lopkopības apgrozījums, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, ir samazinājies. Kāpināts ir cūkkopības nozares apgrozījums, kaut arī cūkkopībā cenas ir ļoti kritušās. Ievērojami ir sarucis graudkopības apgrozījums, jo uzņēmuma vadība nolēma nerealizēt pašizaudzētos graudus, bet gan ražot savu lopbarību gan cūkām, gan arī liellopiem, kas tika iesākts jau iepriekšējā gadā,” aizvadīto gadu raksturo SIA “Agrofirma “Turība””.

Pērn SIA “Agrofirma “Turība”” pabeidza jaunās liellopu novietnes 1.korpusa jaunbūvi, kā rezultātā aizvadītā gada beigās un šī gada sākumā tika iepirkts zināms skaits grūsnu telīšu. Katru gadu uzņēmums strādā arī pie lauksaimniecības zemju attīrīšanas no aizaugumiem.

Preiļos reģistrētā SIA “Agrofirma “Turība”” aizvadītajā gadā nodarbinājusi 92 darbiniekus.