"Kronus" šogad cer kāpināt apgrozījumu par 20%

24.09.2021 08:58:00

Koka iepakojumu ražotājs SIA “Kronus” pērn, lai mazinātu iespējamo Covid-19 ietekmi uz uzņēmuma darbību, izstrādāja pasākumu plānu un darbību kopumu, tostarp, izveidota krīzes vadības grupa, veikti piesardzības pasākumi darbiniekiem. Finanšu stabilitātes nodrošināšanai SIA “Kronus” 2020.gadā apstādinājis investīcju projektu plānus, lai naudu novirzītu operatīvās darbības nodrošināšanai, tāpat arī mainīta uzņēmuma kredītpolitika. Papildus iepriekšminētajam, uzņēmums veica arī iekārtu uzturēšanas izmaksu optimizāciju, iekšējās un ārējās loģistikas optimizāciju, pārplānoja mārketinga aktivitātes, liecina vadības ziņojumā publiskotā informācija.

SIA “Kronus” iesniegtais gada pārskats rāda, ka pagājušajā gadā uzņēmumam izdevās kāpināt savu apgrozījumu par 7,54%, sasniedzot 44,44 milj. EUR. Pretstatā 2019.gada 673,86 tūkst. EUR lielajai peļņai, pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 556,68 tūkst. EUR zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka šis ir pirmais gads kopš SIA “Kronus” dibināšanas 2000.gadā, kad uzņēmums strādājis ar zaudējumiem.

Šogad SIA “Kronus” plāno palielināt apgrozījumu no pamatdarbības par 20%, piegādājot produkciju Eiropas Savienības dalībvalstīm un trešajām valstīm, īpašu uzmanību veltot Āzijas reģionam, kā arī attīstot jaunus produktus.

Pērn SIA “Kronus” ar darba vietām nodrošināja 435 darbiniekus, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 2,61 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,42 milj. EUR.

SIA “Kronus” patiesie labuma guvēji ir Andrejs Dikins, Aleksandrs Minajevs un Igors Ževaks.