"H & M" veikalu apgrozījums aizvadītajā gadā sarucis par 18%

28.09.2021 07:01:00

Apģērbu mazumtirgotāja SIA “H & M Hennes & Mauritz” apgrozījums laika periodā no 2019.gada 1.decembra līdz 2020.gada 30.novembrim, salīdzinot ar gadu iepriekš, samazinājies par 18,27%. Aizvadītajā pārskata gadā tirgotājs apgrozīja 26,29 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 1,18 milj. EUR peļņu. Pagājušo gadu uzņēmums vērtē kā veiksmīgu, neskatoties uz apgrozījuma kritumu, kas radies Covid-19 pandēmijas ietekmē ieviestajiem tirdzniecības aizliegumiem.

Pagājušā finanšu gada beigās SIA “H & M Hennes & Mauritz” bija atvērti 9 veikali lielākajos Rīgas tirdzniecības centros.

SIA “H & M Hennes & Mauritz” plāno stabilu turpmāko attīstību, turpinot jau uzsākto darbību veikalos Rīgā, kā arī neizslēdzot iespēju paplašināt veikalu tīklu turpmākajos gados.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka pērn decembrī dīkstāvē esošajiem SIA “H & M Hennes & Mauritz” darbiniekiem izmaksāti pabalsti, tāpat arī atlīdzība par dīkstāvi izmaksāta vairākus mēnešus šogad, kā arī uzņēmumam piešķirts atbalsts darbinieku algu subsīdijām.

Aizvadītajā finanšu gadā SIA “H & M Hennes & Mauritz” bija darba devējs 317 darbiniekiem. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2020.gadā samaksāja 6,18 milj. EUR, tostarp 0,85 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,38 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

SIA “H & M Hennes & Mauritz” kapitāldaļu turētājs ir zviedru H & M Hennes & Mauritz international AB.