Medikamentu tirgotājam "Baltacon" pērn apgrozījuma kritums par 16,7%

29.09.2021 06:28:00

Medikamentu tirgotājs SIA “Baltacon” pagājušajā gadā apgrozīja 18,5 milj. EUR, no kuriem 95,1% veidoja preču vairumtirdzniecības piegādes.

SIA “Baltacon” iesniegtais gada pārskats rāda, ka pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 16,7%, savukārt peļņa, tieši otrādi, pat nedaudz augusi, sasniedzot 2,16 milj. EUR.

Šogad SIA “Baltacon” plāno turpināt attīstīt darbību un palielināt apgrozījumu gan vairumtirdzniecības, gan mazumtirdzniecības struktūrvienībās. “2021.gadā plānots attīstīt tirdzniecību ārpus Eiropas Savienības dalībvalstīm, līdz ar to arī palielināt savu konkurētspēju tirgū,” teikts SIA “Baltacon” vadības ziņojumā. Uzņēmums šogad paredzējis pabeigt 2019.gadā iesāktos modernizēšanas darbus, kas skar procesu tehnisko nodrošinājumu.

Lursoft dati rāda, ka 2009.gadā reģistrētajam SIA “Baltacon” šobrīd reģistrēta viena struktūrvienība – aptieka Duntes ielā 19A, Rīgā. Pērn uzņēmums bija darba devējs 30 darbiniekiem.

Pašam SIA “Baltacon”, kura patiesais labuma guvējs ir Artūrs Belēvičs, šobrīd reģistrēta aktuāla dalība četros uzņēmumos. SIA “Baltacon” ir SIA “ABC pharma”, SIA “Efectio”, SIA “NEXMED” un SIA “THE SWAN” līdzīpašnieks.