"Islande Hotel" pērn turpināja strādāt ar zaudējumiem

04.10.2021 08:49:00

Pēc tam, kad 2019.gadā strādāja ar 3,37 milj. EUR apgrozījumu, pērn SIA “Islande Hotel” apgrozījums saruka līdz 1,17 milj. EUR. Uzņēmuma zaudējumi pieauguši līdz 825,33 tūkst. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Islande Hotel” norāda, ka pagājušajā gadā viesnīcas vidējais noslogojums, pretstatā 72,46% aizpērn, samazinājās līdz 25,49%.

2020.gadā SIA “Islande Hotel” strādāja vidēji 77 darbinieki, pretstatā 100 strādājošajiem gadu iepriekš. Vidējais darbinieku skaita samazinājums nav saistīts ar atbrīvošanu vai štatu samazināšanu, bet gan Covid-19 radītajiem ierobežojumiem, jo gan 2019.gadā, gan iepriekšējos gados uzņēmums sezonāli pieņēma darbā papildu darbiniekus.

“Ņemot vērā, ka 2020.gads uzņēmumam nesis negatīvus finanšu rādītājus un darbību ierobežojošus apstākļus, uzņēmuma turpmākajā darbībā tiks veikts viss nepieciešamais, lai apgūtu valsts atbalsta mehānismus krīzes seku likvidēšanai, un turpinātu pirms krīzes nostiprināto darbības kursu,” teikts SIA “Islande Hotel” vadības ziņojumā.

Lursoft izziņā pieejamā informācija rāda, ka SIA “Islande Hotel” saņēmis vairāk nekā 150 tūkst. EUR lielu atbalstu Covid-19 seku pārvarēšanai no līdzekļiem, kas paredzēti tūrisma nozares uzņēmumu atbalstam. Tāpat arī VID atbalstījis viesnīcas nokavēto nodokļu nomaksas pagarinājuma termiņu, uzņēmuma darbiniekiem izmaksāti dīkstāves pabalsti, tāpat arī piešķirts atbalsts algu subsīdijām un granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

SIA “Islande Hotel” vienīgā dalībniece un arī patiesā labuma guvēja ir Yulia Savitska.