"SKAI BALTIJA" šogad mērķtiecīgi reklamēs "Melnā govs" ražojumus

05.10.2021 08:26:00

Mazumtirgotājam SIA “SKAI BALTIJA” aizvadītais gads bijis reorganizācijas procesa pēdējā posma ietekmes gads, kad 2020.gada decembrī nodalīta uzņēmuma struktūrvienība “SKY” Krasta ielā iegūstošajam uzņēmumam SIA “RX Tirdzniecība”, saglabājot savā rīcībā tikai jaunizveidoto struktūrvienību – gaļas pārstrādes ražošanas cehu “Melnā govs”. Līdz ar reorganizāciju par SIA “SKAI BALTIJA” galveno pamatdarbības veidu kļuvusi gaļas un gaļas produktu ražošana un pārstrāde.
Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmums gaļas pārstrādes ražošanas ceha “Melnā govs” izveidei un labiekārtošanai 2020.gadā saņēmis ERAF līdzfinansējumu 1,1 milj. EUR apmērā.

Salīdzinot SIA “SKAI BALTIJA” finansiālos rādītājus ar iepriekšējo pārskata gadu, jāņem vērā, ka reorganizācijas procesa ietvaros pārskata gadā ir nodalīti saimnieciskās darbības veidi. 

2020.gadā SIA “SKAI BALTIJA” apgrozīja 5,19 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 22,83 tūkst. EUR peļņu.

Šogad SIA “SKAI BALTIJA” plāno mazākas ilgtermiņa investīcijas, bet lielāku uzmanību pievērst esošajiem organizācijas procesiem un resursu izmantošanai uzņēmuma attīstībā. Apgrozījuma palielināšanai uzņēmums īpašu vērību pievērsīšot “Melnā govs” ražojumiem, veicot mērķtiecīgu darbu reklāmas un mārketinga aktivitātēm sadarbībā ar pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumu SIA “RX Tirdzniecība”.

Lursoft dati rāda, ka Rūdolfam Rubenim piederošais SIA “SKAI BALTIJA” šogad 500 tūkst. EUR apmērā saņēmis grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadales termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. Pērn SIA “SKAI BALTIJA” bija darba devējs 173 darbiniekiem.