Metālapstrādes uzņēmums “RT metāls” palielinājis apgrozījumu par 1,5 milj. EUR

06.10.2021 06:48:00

Laika periodā no 2020.gada 1.jūlija līdz 2021.gada 30.jūnijam SIA LSEZ “RT metāls” kāpinājis apgrozījumu līdz 9,44 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamā informācija. Gadu iepriekš uzņēmums apgrozīja par 1,5 milj. EUR mazāk.

Aizvadītajā finanšu gadā palielinājusies arī SIA LSEZ “RT metāls” peļņa, kas sasniegusi 924,2 tūkst. EUR.

SIA LSEZ “RT metāls” ražošanā iesaistījis visas pieejamās ražošanas jaudas. “Pārskata gadā, lai apstrādātu pieaugošo pasūtījumu skaitu, uzņēmums sāka izmantot vietējo apakšuzņēmēju pakalpojumus. Sadarbība notika ar 4 firmām,” teikts SIA LSEZ “RT metāls” iesniegtajā vadības ziņojumā.

Lai nodrošinātu stabilu attīstību nākotnē un noturētu sasniegto apgrozījumu, 2021.gada pavasarī tika uzsākta jauna ceha būvniecības darbi. Būvniecība notiek ar Liepājas SEZ atbalstu, noslēdzot līgumu par ieguldījuma projekta veikšanu Liepājas speciālās zonas teritorijā par 850 tūkst. EUR.  Šī projekta realizācija jau nākamajā pārskata gadā nodrošināšot papildu 15 – 20 darba vietas, ļaujot arī ievērojami uzlabot darba vidi jau esošajiem uzņēmuma darbiniekiem.

Tuvākajos SIA LSEZ “RT metāls” nākotnes plānos ietilpst krāsošanas ceha pārbūve, lai palielinātu tā ražošanas jaudu, kā arī turpināt uzlabot infrastruktūru, veidojot vietas materiālu un gatavās produkcijas uzglabāšanai, paplašināt autostāvvietu darbiniekiem un uzlabot siltumapgādes sistēmu.

SIA LSEZ “RT metāls” atzīst, ka viens no aktuālajiem jautājumiem ir kvalificēto darbinieku piesaiste. “Liepājā pēdējā laikā strauji attīstās tieši metālapstrādes nozarē strādājoši uzņēmumi, un speciālistu trūkums paliek aizvien vairāk jūtams,” teic SIA LSEZ “RT metāls”.

1999.gadā reģistrētais metālapstrādes uzņēmums SIA LSEZ “RT metāls” aizvadītajā finanšu gadā bija darba devējs 108 darbiniekiem. Uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājis 671,58 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 324,76 tūkst. EUR.

SIA LSEZ “RT metāls” patiesais labuma guvējs ir dānis Lars Kjerulf Therkelsen.