Noskaidroti divi uzņēmumi, kuri par 920 tūkst. EUR piegādās formas tērpus VID ierēdņiem

07.10.2021 11:39:00

Valsts ieņēmumu dienesta konkursā par VID ierēdņu formas tērpu, aksesuāru, žetonu, dienesta pakāpju atšķirības zīmju un speciālo darba apģērba izgatavošanu un piegādi saskaņā ar VID prasībām uzvarējuši divi uzņēmumi – SIA “PRO Fashion” (500 tūkst. EUR līgumcena) un SIA “AR TEXTIL” (420 tūkst. EUR līgumcena).

Izvēloties iepirkuma uzvarētājus, vērtēti gan kvalitātes kritēriji, tostarp, arī piegādes laiks, gan arī cena.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka pirms diviem gadiem reģistrētais SIA “AR TEXTIL”, kas pieder Sandrai Verro un Valdim Vēverim, kopš dibināšanas uzvarējis 12 iepirkumu konkursos. Pagājušajā gadā apģērbu ražotājs apgrozīja 794,83 tūkst. EUR un nopelnīja 70,09 tūkst. EUR. Dati liecina, ka 2020.gadā SIA “AR TEXTIL” ar darba vietām nodrošināja 20 darbiniekus, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 66,43 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 33,17 tūkst. EUR.

Otrs iepirkuma uzvarētājs – SIA “PRO Fashion” pieder Tatjanai Golovahinai un Violetai Poļeskai. 2020.gadā šis uzņēmums kāpināja apgrozījumu līdz 807,25 tūkst. EUR, bet peļņu līdz 146,96 tūkst. EUR. Šogad uzņēmums uzvarējis jau vairāk nekā 10 iepirkumu konkursos, bet pērn – divos. Tiesa, Nodrošinājuma valsts aģentūras pagājušā gada iepirkumā par formas tērpu priekšmetu iegādi Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu vajadzībām uz trīs gadiem, SIA “PRO Fashion” daļa veidojusi 2,23 milj. EUR, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz uzņēmuma pagājušā gada kopējo apgrozījumu. SIA “PRO Fashion” aizvadītajā gadā bijis arī viens no uzvarētājiem iepirkumā par formas tērpu piegādi Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām.

Pēc Lursoft pieejamās informācijas, SIA “PRO Fashion” šogad vairākkārt izmantojis valsts sniegto atbalstu Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai, saņemot gan atbalstu algu subsīdijām, gan grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī izmaksāti līdzekļi dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem.