“Schenker” apgrozījums pērn samazinājies par 3 milj. EUR

11.10.2021 07:00:00

Integrēto loģistikas pakalpojumu sniedzējs SIA “Schenker” 2020.gadā turpināja apkalpot kravu pārvadājumus no un uz Eiropas un citām pasaules valstīm. 

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pērn SIA “Schenker” apgrozījums kritās par 3 milj. EUR jeb 11,8%, kas galvenokārt saistīts ar Covid-19 pandēmijas ietekmi uz ekonomiku kopumā, politisko situāciju un ieviestajām sankcijām sadarbībai ar Krieviju, kā arī pārtraukto sadarbību ar nozīmīgu noliktavas klientu, kas, pateicoties pārējo noliktavas klientu apgrozījuma noturīgumam, noliktavas pakalpojumu apgrozījumu samazināja tikai par 11,8%. Pateicoties sauszemes kravu pārvadātāju nosacījumu izmaiņām un pārvadājumu procesu organizācijas pasākumiem, SIA “Schenker” bruto peļņa 2020.gadā pieauga par 5,6%.

Jānorāda, ka 2020.gadā SIA “Schenker” apgrozīja 22,13 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 247,21 tūkst. EUR peļņu. Lursoft dati rāda, ka 2020.gadā SIA “Schenker” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 2,76 milj. EUR.

2020.gadā SIA “Schenker” veica 193 tūkst. EUR lielas investīcijas, iegādājoties jaunus pamatlīdzekļus, kā arī uzlabojot esošo infrastruktūru, kas dod iespēju klientiem piedāvāt augstvērtīgākus un konkurētspējīgākus pakalpojumus.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka SIA “Schenker” mērķis šim gadam ir stiprināt vietējā tirgus daļu, turpināt attīstīt un palielināt savas pozīcijas tranzīta tirgū, kā arī, ņemot vērā klientu vēlmes, piedāvāt pieprasījumam atbilstošākus integrētās loģistikas pakalpojumu risinājumus un piesaistīt jaunus klientus noliktavas pakalpojumiem. Uzņēmums plāno restrukturizēt integrētos dzelzceļa pārvadājuma pakalpojumu sniegšanas procesus.

SIA “Schenker” kapitāldaļu turētājs ir vācu Schenker Aktiengesellschaft.