“Stora Enso Packaging” 2020.gadu noslēdzis ar 4,7 milj. EUR peļņu

11.10.2021 07:29:00

Starptautiskais kokmateriālu, celulozes, papīra un iepakojuma ražošanas koncerna “Stora Enso” meitas uzņēmums SIA “Stora Enso Packaging” savā iesniegtajā gada pārskatā ziņo, ka 2020.gadā pieprasījums pēc gofrēta kartona un kartona produktiem Baltijas valstīs pieauga par 4%. Palielinoties pārdošanas cenām gofrētā kartona tirgū, uzņēmuma apgrozījums pērn saruka par 1,56%. Uzņēmums norāda, ka pārskata gadā bija vērojams papīra izejmateriālu cenu pieaugums Eiropā, kas arī ietekmēja ražošanas pašizmaksas sadārdzināšanos.

Lursoft pieejamais SIA “Stora Enso Packaging” gada pārskats rāda, ka pērn uzņēmums apgrozīja 43,75 milj. EUR, finanšu gadu noslēdzot ar 4,7 milj. EUR peļņu.

“2020.gada finanšu rādītājus ietekmēja Covid-19 ierobežojumi uzņēmējdarbībai un ekonomiskajai attīstībai. Sakarā ar globālo Covid-19 pandēmiju un karantīnu, uzņēmumam pieauga pieprasījums pēc gofrētā kartona un tā izstrādājumu produkcijas. Saslimstība ietekmēja darbaspēka pieejamību, kas ietekmēja arī ražošanu kopumā, taču negatīvā ietekme tika kontrolēta un ierobežota,” iesniegtajā vadības ziņojumā norāda SIA “Stora Enso Packaging”. Uzņēmuma vadība paredz, ka 2021.gadā globālās Covid-19 pandēmijas izraisītās ekonomiskās situācijas grūtības ietekmēs gofrētā kartona un tā izstrādājumu pieprasījumu Baltijā, un konkurence gofrētā kartona tirgū pieaugs. “Ražojot kvalitatīvu produkciju un veicot izmaksu optimizāciju, uzņēmuma vadība plāno saglabāt vadošo pozīciju tirgus sektorā,” norādījis SIA “Stora Enso Packaging”.

Pārskata gadā SIA “Stora Enso Packaging” veica ieguldījumus jaunu tehnoloģisko ražošanas iekārtu izveidē un uzstādīšanā, kas nodrošina augstāku produktivitāti un labāku kartona izstrādājumu kvalitāti.

Aizvadītajā gadā SIA “Stora Enso Packaging” ar darba vietām nodrošināja 175 darbiniekus un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 4,5 milj. EUR.