"Latvijas Balzams" padomē iecelti Boriss Ņešatajevs un Guntars Reidzāns

20.10.2021 08:52:00

Izmaiņas reģistrētas AS “Latvijas balzams” padomes sastāvā, liecina Lursoft pieejamā informācija.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētāja amatu saglabājis Rolands Gulbis, padomes priekšsēdētāja vietnieks arī turpmāk būs Valizhan Abidov, savukārt Velga Celmiņa turpmās pildīt padomes locekles amatu. Lursoft dati rāda, ka no padomes locekļu amatiem atcelti Jānis Buks un Petr Aven, viņu vietā ieceļot Borisu Ņešatajevu un Guntaru Reidzānu.

Boriss Ņešatajevs savulaik vadījis SIA “Pirmais PRO”, SIA “Risc management company”, SIA “Pirmais Serviss” un SIA “1.Serviss”, savukārt Guntars Reidzāns ieņēmis SE “Baltic International Bank” un AS “Swedbank” valdes locekļu amatus. Vēl bez AS "Latvijas balzams" padomes locekļa amata, Guntars Reidzāns šobrīd ir arī AS "Industra Bank" padomes priekšsēdētāja vietnieks un SIA "GRINVEST" valdes loceklis.

Baltijā vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs AS “Latvijas balzams” ražo vairāk nekā 100 dažādu zīmolu dzērienus, un uzņēmuma ražotā produkcija pieejama vairāk nekā 180 eksporta tirgos ar SPI Group starpniecību, kā arī vairāk nekā 40 tirgos AS “Latvijas balzams” tiešā eksporta ceļā.

2020.gadā AS “Latvijas balzams” apgrozījums sasniedza 68,6 milj. EUR, kas ir par 12,4% mazāk nekā gadu iepriekš. Rezultātus galvenokārt ietekmējusi Covid-19 pandēmijas radītā situācija daudzās pasaules valstīs un nacionālo valdību ieviestie ierobežojumi. Līdzīgi kā apgrozījums, 2020.gadā krities arī ražošanas apjoms, taču kritums apjomos bija mazāks nekā apgrozījumā, jo daļa apjoma krituma kompensēta ar dezinfekcijas līdzekļu ražošanas uzsākšanu 2020.gada pirmajā ceturksnī.

Pārskata perioda auditētā peļņa ir 9,3 milj. EUR, kas pārdošanas apjomu samazinājuma dēļ ir par 7,2% mazāka nekā attiecīgajā periodā 2019.gadā.