"Valmieras stikla šķiedra" arī pērn strādājusi ar zaudējumiem

26.10.2021 07:21:00

AS “Valmieras stikla šķiedra” turpinājusi trešo gadu pēc kārtas strādāt ar zaudējumiem, liecina Lursoft pieejamā Multi atskaite.  2020.gadā uzņēmuma zaudējumi atkal palielinājušies, tiem pieaugot līdz 3,48 milj. EUR. Pērn ražotājs apgrozīja 83,21 milj. EUR.

“Valmieras stikla šķiedra” konsolidētais apgrozījums 2020.gadā bija 95,84 milj. EUR, bet peļņa - 6,9 milj. EUR.

2020.gadā AS “Valmieras stikla šķiedra” eksportēja saražotos produktus uz 51 pasaules valsti, eksporta apjomam veidojot 96%. Lielākā daļa jeb 73% no AS “Valmieras stikla šķiedra” produkcijas realizēti Eiropas Savienības valstīs, kas tagad ir uzņēmuma lielākais eksporta tirgus. Uz Ziemeļameriku eksportēti 10%, uz NVS valstīm – 2%.

Lai gan 2020.gadā “Valmieras stikla šķiedra” nācās strādāt mainīgos tirgus apstākļos, neskatoties uz saspringto finansiālo situāciju, 2020.gada pirmais ceturksnis rentabilitātes ziņā bijis viens no labākajiem “Valmieras stikla šķiedra” vēsturē.

Runājot par periodu sākot no 2020.gada aprīļa, AS “Valmieras stikla šķiedra” vadība norāda: “Pirmajā ceturksnī bija izveidoti lieli krājumi, turklāt mēs saskārāmies ar krasu pārdošanas apjoma kritumu, ko nebija iespējams kompensēt ierobežotā finansējuma dēļ. Lai pārvarētu šīs grūtības, mēs samazinājām arī E-stikla kausēšanas krāšņu produkciju līdz 25% un ieguvām lielāku E-stikla šķiedras tirgus daļu, piedāvājot lielākas atlaides.” Lai nodrošinātu nepārtrauktu stikla šķiedras produktu realizāciju, uzņēmums pērn bija spiests pazemināt vispārējo cenu līmeni visam produktu klāstam par 20%, jo uzņēmums nebūtu varējis atļauties lielāka daudzuma produkcijas uzglabāšanu.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka 2020.gadā AS “Valmieras stikla šķiedra” bija darba devējs 1159 darbiniekiem. Pērn uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 4,93 milj. EUR.