Covid-19 pandēmija būtiski ietekmējusi "Torgy Baltic" apgrozījumu

26.11.2021 06:35:00

Metāla konstrukciju un to sastāvdaļu ražotājam SIA “Torgy Baltic” aizvadītajā gadā nācās pielāgoties zemas ražošanas intensitātes periodam, jo Covid-19 pandēmijas izplatīšanās ļoti traucēja uzņēmējdarbībai.

“Covid-19 pandēmija ievērojami ietekmēja ienākošo pasūtījumu daudzumu. Lielākie Torgy grupas klienti ir samazinājuši darbības apjomus vai pārcēluši projektus uz nākamajiem periodiem,” iesniegtajā vadības ziņojumā norāda SIA “Torgy Baltic”. Pasūtījumu samazinājuma dēļ būtiski samazinājušies SIA “Torgy Baltic” ieņēmumi. Ja 2019.gadā uzņēmums apgrozīja 8,35 milj. EUR, tad pērn – vien 2,03 milj. EUR. Pretstatā 826,63 tūkst. EUR peļņai 2019.gadā, aizvadīto gadu SIA “Torgy Baltic” noslēdzis ar 111,44 tūkst. EUR zaudējumiem. 

Aizvadītajā gadā uzņēmums izpildīja tā saistīto uzņēmumu Torgy Atlantic Ltd. un Torgy Mek Industri AS pasūtījumus, ražojot produktus naftas un gāzes industrijas uzņēmumu infrastruktūras nodrošināšanai, kā arī izpildīja vietējo klientu pasūtījumus. Pārskata gadā SIA “Torgy Baltic” turpināja darbu pie ražošanas procesu, krājumu aprites un administratīvā darba optimizēšanas ar mērķi samazināt izmaksas un efektīvi izmantot resursus. 

2020.gadā SIA “Torgy Baltic” atjaunoja ISO 9001 starptautiskās kvalitātes sertifikātu.

Aizvadītajā gadā Ozolnieku novadā reģistrētais SIA “Torgy Baltic” bija darba devējs 57 darbiniekiem. Uzņēmuma darbiniekiem pērn vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, savukārt šogad uzņēmumam piešķirti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, SIA “Torgy Baltic” saņēmis arī 170 tūkst. EUR lielu atbalstu no līdzekļiem, kas paredzēti eksportējošiem uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai.

SIA “Torgy Baltic” dalībnieks ir Norvēģijā reģistrētais TORGY MEK. INDUSTRI AS.