LR Prokuratūras 900 tūkst. EUR vērtajā iepirkumā uzvarējis "ZZ Dats"

13.12.2021 09:36:00

Lursoft izziņas informācija rāda, ka Latvijas Republikas Prokuratūras atklātajā konkursā par prokuratūras informācijas sistēmas un e-pakalpojumu uzturēšanu, izmaiņu izstrādi un ieviešanu uzvarējis SIA “ZZ Dats”. Līgumcena – 900 tūkst. EUR.

Šis ir jau trešais Latvijas Republikas Prokuratūras izsludinātais konkurss, kurā šogad uzvarējis SIA “ZZ Dats”, liecina Lursoft izziņas dati.

Lielākais publiskais iepirkuma konkurss, kurā šogad uzvarējis SIA “ZZ Dats”, ir par Nacionālā veselības dienesta valsts informācijas sistēmu uzturēšanu, izmaiņu analīzi un realizāciju, 12 mēnešu garantijas nodrošināšanu. Konkursa līgumcena – 4,46 milj. EUR.

Iesniegtajā gada pārskatā redzams, ka SIA “ZZ Dats” apgrozījums aizvadītajā gadā audzis par 42,89%. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2020.gadā SIA “ZZ Dats” apgrozījis 8,84 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 1,28 milj. EUR peļņu. Uzņēmuma peļņa, salīdzinot ar 2019.gadu, pērn palielinājusies par 116,39%.

Apgrozījuma pieaugumu uzņēmums sasniedzis visās trijās klientu kategorijās, īpaši – pašvaldību. SIA “ZZ Dats” vadības ziņojumā teikts, ka pērn apgrozījuma kāpumu sekmējuši lielie nozīmīgākie klienta projekti, kas turpinājušies vēl no 2019.gada, kā rezultātā nedaudz pieaugusi nozīmīgākā klienta dominance. “Pastāvošais risks būt atkarīgam no viena pasūtītāja nav mazinājies un palicis nemainīgs,” skaidrojis uzņēmums.

SIA “ZZ Dats” dalībnieki un patiesie labuma guvēji ir Inga un Māris Ziemas.