“Do It” pamatkapitāls samazināts par 12 milj. EUR

15.12.2021 06:15:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo par izmaiņām SIA “Do It” pamatkapitālā, kas samazināts no 12,99 milj. EUR līdz 0,93 milj. EUR. Jānorāda, ka izmaiņas pamatkapitālos 14.decembrī reģistrētas 36 uzņēmumiem. Lursoft izziņas informācija liecina, ka SIA “Do It” pamatkapitāls līdz 12,99 milj. EUR tika palielināts 2016.gadā.
Par lēmumu samazināt pamatkapitālu SIA “Do It” bija publicējis paziņojumu kreditoriem jau 10.novembrī.

Neskatoties uz izmaiņām pamatkapitālā, SIA “Do It” dalībnieku sadalījums palicis nemainīgs – Lagerinn Dutch Holding BV pieder 66,67% uzņēmuma daļas, bet OU “Jysk Linnen’n Furniture” – 33,33%

SIA “Do It”, kas nodarbojas ar preču iepirkumu, pārdošanas stratēģijas izstrādi, produktu atlasi un piegādi Jysk veikalu tīkliem Baltijas valstīs un Baltkrievijā, aizvadītajā gadā piedzīvojis apgrozījuma kritumu par nepilniem 4 milj. EUR, rādītājam samazinoties līdz 60,73 milj. EUR. Apgrozījuma kritums saistīts ar mazākiem pārdošanas apjomiem Jysk veikalu ķēdēs.

Neskatoties uz apgrozījuma kritumu, uzņēmuma peļņa pieaugusi no 1,2 milj. EUR 2019.gadā līdz 2,47 milj. EUR pērn.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Do It” norādījis, ka Covid-19 infekcijas uzliesmojuma un karantīnas pasākumu dēļ Jysk veikalos pērn samazinājās apmeklētāju plūsma, kā rezultātā samazinājās arī pārdošanas apjomi. Lielākie pārdošanas kritumi bijuši iepirkumu centros, kamēr reģionālie veikali joprojām uzrādīja salīdzinoši labus rezultātus. Vairāki veikali Igaunijā, Latvijā un Lietuvā bija īslaicīgi slēgti.

SIA “Do It” klienti – Jysk veikali – aktīvi strādā pie piegāžu kvalitātes uzlabošanas internetveikala klientiem, jo apjoms internetveikalā pieaudzis vairāk nekā 3 reizes, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu.