“Booking Group” apgrozījums aizvadītajā gadā sarucis par teju 40%

20.12.2021 06:37:00

Auto nomas starpniecības pakalpojumu sniedzējs interneta vidē SIA “Booking Group” aizvadītajā gadā piedzīvojis apgrozījuma kritumu par teju 40%, rādītājam samazinoties līdz 25,01 milj. EUR, bet peļņai sarūkot no 399,63 tūkst. EUR 2019.gadā līdz 136,44 tūkst. EUR pērn. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, VID pērn atbalstījis SIA “Booking Group” nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem, kā arī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem. No līdzekļiem, kas paredzēti tūrisma nozares atbalstam Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai, SIA “Booking Group” saņēmis 93,4 tūkst. EUR lielu atbalstu.

SIA “Booking Group” darbību 2020.gadā tieši ietekmēja Covid-19 pandēmija, kā rezultātā uzņēmuma apgrozījums pagājušā gada martā nokritās par aptuveni 80%. “Sākās strauja, paniska rezervāciju atcelšana, sasniedzot kritumu pat par 260%, salīdzinot ar 2019.gada attiecīgajiem mēnešiem. Uzņēmums steidzamības kārtā pārskatīja budžeta politiku, samazināja tekošos izdevumus, saskaņojot tos ar ieņēmumiem. Tika koriģēti visi uzņēmuma plāni,” norādīts SIA “Booking Group” vadības ziņojumā.

SIA “Booking Group” norāda, ka šajā periodā pasaulē sāka attīstīties auto īres ceļošanas tirgus katras valsts iekšienē un tuvāk esošajās valstīs, tāpēc, sekojot līdzi šiem notikumiem, uzņēmums pielāgoja darbības pasākumus šajos tirgus, saglabājot mobilitātes iespējas nepieciešamības gadījumā pārslēgties, ja mainās situācija konkrētajā valstī. 2020.gada ceturtajā ceturksnī uzņēmumam izdevās stabilizēt pārdošanas apjomus un novērst lejupslīdi.

Pagājušajā gadā uzņēmums lēmis, ka no 2021.gada tas vairs nenodarbosies ar auto nomas starpniecības pakalpojumu sniegšanu, bet piedāvās dažādus ar tā darbības nodrošināšanu saistītus pakalpojumus. Jānorāda, ka SIA “Booking Group” tiešo komercdarbību – auto nomas starpniecības pakalpojumus – nodevis meitas uzņēmumam “Booking Group Corporation”.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA “Booking Group” kapitāldaļu turētāji ir SIA “Silver Group”, SIA “Binitex” un SIA “I&A group”, bet patiesie labuma guvēji – Alens Baibekovs un Igors Demčakovs.