“Kesko Senukai Latvia” pērn kāpinājis apgrozījumu līdz 135,5 milj. EUR

22.12.2021 06:28:00

Aizvadītajā gadā AS “Kesko Senukai Latvia” palielinājis apgrozījumu līdz 135,5 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 857,33 tūkst. EUR peļņu. Jānorāda, ka 2019.gadā tirgotājs strādāja ar 2,9 milj. EUR zaudējumiem. Pērn AS “Kesko Senukai Latvia” kāpinājis apgrozījumu par 15,2%.

Lai vairāk fokusētos uz mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības klientu apkalpošanu, AS “Kesko Senukai Latvia” sadarbībā ar UAB “Kesko Senukai Digital” izstrādāja un realizēja projektu, kur klientu apkalpošanu pārņēma UAB “Kesko Senukai Digital”, savukārt AS “Kesko Senukai Latvia” nodrošina internetveikalu ar precēm. Gan iepriekšminētais, gan arī citi centieni piesaistīja pircēju uzmanību, kas arī AS “Kesko Senukai Latvia” ļāva pagājušajā gadā kāpināt pārdošanas apjomus.
2021.gadā AS “Kesko Senukai Latvia” turpina uzlabot procesu efektivitāti, kā arī uzlabot produktu piedāvājumu un paaugstināt veikalu atpazīstamību klientu vidū.

Pastiprināta uzmanība veltīta uzņēmuma pārdošanas koncepcijai, preču piedāvājumam un cenas pozicionēšanai, lai nodrošinātu tirgus daļas pieaugumu un pārdošanas apjomu maksimizēšanu, kā arī rentabilitātes uzlabošanu.

AS “Kesko Senukai Latvia” šobrīd pieder vienpadsmit K-Senukai veikali visā Latvijā. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 813 darbinieki.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka AS “Kesko Senukai Latvia” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2020.gadā samaksājis 22,8 milj. EUR, no kuriem 3,5 milj. EUR veido valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet 1,6 milj. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

AS “Kesko Senukai Latvia” patiesais labuma guvējs ir Artūras Rakauskas, kuram patiesā labuma guvēja statuss šobrīd Latvijā reģistrēts sešos uzņēmumos. To vidū ir arī SIA “1A grupa” un SIA “Mobilukss”.