"Tukuma Straume" pievienota pie "Baltic Agro"

07.01.2022 06:11:00

Lursoft Klientu portfeļa monitorings ziņo, ka vakar, 6.janvārī, AS “Tukuma Straume” reorganizācijas ceļā pievienota pie iegūstošās sabiedrības SIA “Baltic Agro”. Par reorganizācijas plāniem uzņēmumi bija publicējuši paziņojumus jau aizvadītā gada augustā.

Dzīvnieku barības ražotājs, kā arī graudu un rapšu iepircējs, uzglabātājs, izejvielu tirgotājs AS “Tukuma Straume” 2020.gadā piedzīvoja apgrozījuma kritumu par 7,98%, rādītājam samazinoties līdz 5,95 milj. EUR. Peļņa palielinājās no 85,58 tūkst. EUR 2019.gadā līdz 257,94 tūkst. EUR aizpērn. 

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka AS “Tukuma Straume” galvenā prioritāte ir esošā tirgus saglabāšana un jaunu klientu piesaiste Latvijā. “Turpināsim ražot produkciju pēc individuāla pasūtījuma, izstrādājot piemērotu receptūru pēc pircēja pieprasījuma, nodrošinot produkta ātru piegādi,” teikts AS “Tukuma Straume” iesniegtajā vadības ziņojumā. Līdztekus ražošanai, uzņēmums aktīvi strādā pie biznesa struktūru optimizācijas, modernizācijas un esošās tehniskās bāzes uzlabošanas. 

2020.gadā AS “Tukuma Straume” bija darba devējs 35 strādājošajiem. 

Tikmēr AS “Tukuma Straume” vienīgais akcionārs SIA “Baltic Agro”, kura kapitāldaļu turētājs ir dāņu DAVA Agravis international Holding AS, pēdējos divus gadus strādājis ar apgrozījuma kāpumu. 2020.gadā SIA “Baltic Agro” apgrozījums palielinājās jau līdz 184,65 milj. EUR, bet peļņa – līdz 2,74 milj. EUR. 

SIA “Baltic Agro” galvenie saimnieciskās darbības virzieni 2020.gadā bija minerālmēslu, agroķimikāliju, sēklu, graudu un cita veida lauksaimniecības preču iepirkšana un realizācija, kā arī graudu pirmapstrādes un minerālmēslu fasēšanas un uzglabāšanas pakalpojumu sniegšana. Aizpagājušajā gadā uzņēmums bija darba devējs 152 strādājošajiem.