"IKEA Rīga" apgrozījums aizvadītajā finanšu gadā palielinājies līdz 97,58 milj. EUR

07.01.2022 08:56:00

SIA “Paul Mason Properties”, kas pārvalda Ropažu novada Stopiņu pagastā esošo veikalu “IKEA Rīga”, laika periodā no 2020.gada 1.septembra līdz 2021.gada 31.augustam kāpinājis apgrozījumu līdz 97,58 milj. EUR, finanšu gadu noslēdzot ar 6,58 milj. EUR peļņu.

Neskatoties uz situāciju valstī un pasaulē, SIA “Paul Mason Properties” atzīst, ka aizvadītais finanšu gads bijis diezgan veiksmīgs. “IKEA Rīga” veikals pilnībā bija slēgts no 2020.gada decembra līdz 2021.gada aprīlim. Tā rezultātā ļoti strauji samazinājās uzņēmuma apgrozījums. 2021.gadā valstī noteikto ierobežojumu dēļ Zviedru restorāns bija slēgts no 2020.gada novembra, kas vēl vairāk ietekmēja jau tā lielā mērā cietušo “IKEA Rīga” apgrozījumu. Neskatoties uz to, aizvadītajā finanšu gadā uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 3,52%. Tirgotāja peļņa gan samazinājusies par 2,17 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Ņemot vērā, ka “IKEA” veikala atrašanās vieta kļūst par arvien iecienītāku iepirkšanās galamērķi, jo arī citi mazumtirgotāji izvērš savu darbību veikala tuvumā, sagaidāms, ka tuvākajā laikā SIA “Paul Mason Properties” saglabās spēcīgu pozīciju un peļņu. 

“Šajā finanšu gadā būtiska nozīme bija darba vietu saglabāšanai, apmācībām, jaunu procesu izveidei un uzņēmuma vērtību un kultūras saglabāšanai. Uzņēmuma vadība šīs jomas uzskata par obligātām, jo pašreiz saspringtajā Latvijas darba tirgū arvien svarīgāk ir pieņemt darbā kvalificētus darbiniekus,” vadības ziņojumā norāda SIA “Paul Mason Properties”. Vidējais strādājošo skaits uzņēmumā pagājušajā pārskata gadā sasniedza 526.