"Ostas celtnieks", neskatoties uz regulāriem nodokļu parādiem, uzvarējis 1,94 milj. EUR vērtā iepirkumā

07.01.2022 09:45:00

Nodrošinājuma valsts aģentūras iepirkuma konkursā par būvdarbu veikšanu CBRNE un cilvēku izraisīto katastrofu glābšanas darbu mācību poligona izveidošanu Rīgā ar 1,94 milj. EUR līgumcenu uzvarējis SIA “Ostas celtnieks”. Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija liecina, ka konkursā savus pieteikumus bija iesnieguši pieci uzņēmumi.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Ostas celtnieks” pastāvīgi reģistrēti nodokļu parādi, kas pārsniedz 150 eiro. Aizvadītā gada novembra beigās uzņēmuma nodokļa parāds pat pietuvojies 224 tūkst. EUR. Laika posmā no pagājušā gada 1.decembra līdz 20.decembrim SIA “Ostas celtnieks” nav bijuši nodokļu parādi, kas pārsniedz 150 eiro, taču pēc šī datuma uzņēmums atkal nokļuvis starp nodokļu parādniekiem. Jānorāda, ka lēmums par SIA “Ostas celtnieks” uzvaru 1,94 milj. EUR vērtajā iepirkumā pieņemts 22.decembrī.

Pēc Lursoft pieejamās informācijas, SIA “Ostas celtnieks” šobrīd reģistrēti arī vairāk nekā 50 kavēti maksājumi, kavējumu summām svārstoties no dažiem desmitiem līdz pat vairākiem tūkstošiem eiro.

Pagājušajā gadā SIA “Ostas celtnieks” uzvarējis piecos publisko iepirkumu konkursos.

SIA “Ostas celtnieks” apgrozījums 2020.gadā sarucis par 43,95%, noslīdot līdz 21,39 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Pretstatā 307,54 tūkst. EUR lielajai peļņai gadu iepriekš, aizvadīto gadu SIA “Ostas seltnieks” noslēdza ar 3,62 milj. EUR zaudējumiem. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Ostas seltnieks” vadība norāda, ka tā pagājušā gada apgrozījuma kritums un zaudējumi saistīti ar Covid-19 izplatības sekām Latvijā un ar būvniecības nozares attīstības tendencēm valstī. Jānorāda, ka no SIA “Ostas seltnieks” 2020.gada apgrozījuma 51% veidoja ārējo ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu būvniecība, 24% - ēku un vispārējā būvniecība, 25% - ceļu objekti.

Ventspilī reģistrētajam uzņēmumam gan 2020.gadā, gan arī pērn vairākkārt atbalstīta  nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem. Tāpat arī uzņēmumam piešķirti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

SIA “Ostas celtnieks” patiesie labuma guvēji ir Konstantins Bursakovskis un Adigjozals Mamedovs.