Tirdzniecības nama "Kurši" valdē atgriezies Arnis Zaščerinskis

21.01.2022 06:36:00

SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” valdē pēc teju gada pārtraukuma atgriezies Arnis Zaščerinskis, liecina Lursoft izziņas informācija. Viņš darbosies kopā ar valdes priekšsēdētāju Agni Bērziņu un valdes locekli Deņiss Petrovu.

Iepriekš amatu SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” valdē Arnis Zaščerinskis ieņēma laika periodā no 2018.gada 28.februāra līdz 2021.gada 2.martam.

SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” 2020.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 95,3 milj. EUR, bet peļņu līdz 3,9 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, aizpērn tirgotāja apgrozījums kāpis par 6,3%, bet peļņa teju dubultojusies

“Pēc straujas veikalu tīkla paplašināšanas pēdējos gados, 2020.gadā uzņēmums samazināja savus investīciju apjomus. Rūpīgi izvērtējot situāciju tirgū saistībā ar ierobežojumiem Covid-19 infekcijas izplatības novēršanai un to ietekmi uz tautsaimniecību, uzņēmums mobilizēja resursus, lai stabilizējoties tirgus situācijai turpinātu investēt attīstībā,” teikts SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” vadības ziņojumā.
Nākotnē, neskatoties uz aso konkurenci nozarē un Covid-19 pandēmijas ietekmi uz tautsaimniecību kopumā, uzņēmums plāno stiprināt savas pozīcijas Latvijas tirgū. 

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” šobrīd reģistrētas 23 struktūrvienības, tostarp arī interneta veikals. 2020.gadā uzņēmums ar darba vietām nodrošinājis 622 strādājošos, un nodokļos valsts kopbudžetā samaksājis 10,7 milj. EUR.