"Zieglera Mašīnbūve" aizvadītajā finanšu gadā palielinājusi apgrozījumu līdz 22,87 milj. EUR

28.01.2022 07:59:00

SIA “Zieglera Mašīnbūve” pārskatā par laika posmu no 2020.gada 1. oktobra līdz 2021.gada 30.septembrim ziņo, ka aizvadītajā finanšu gadā visās darbības nozarēs pēc krituma iepriekšējā gadā, ko sekmēja Covid-19 izplatība, vērojams straujš pieaugums. Mašīnbūvē pieaugums veidoja 27%, pašu produkcijas realizācijā NVS un Baltijā – 70%, automobiltehnikas nodaļā – 33%, bet lielākais pieaugums (250%) bijis no metālapstrādes pakalpojumu sniegšanas Latvijā.

Salīdzinot ar gadu iepriekš, aizvadītajā finanšu gadā Daugavpils uzņēmuma SIA “Zieglera Mašīnbūve” apgrozījums palielinājās par 36,18%, sasniedzot 22,87 milj. EUR, bet peļņa pakāpās līdz 1,44 milj. EUR.

Pērn SIA “Zieglera Mašīnbūve” eksportēja 97,1% no saražotās produkcijas un pakalpojumiem. “Nav vērojamas izmaiņas eksporta tirgus struktūrā. Lielākās partnervalstis nemainīgi ir Vācija, Somija, Francija un Lielbritānija,” iesniegtajā vadības ziņojumā stāsta SIA “Zieglera Mašīnbūve”, norādot, ka apgrozījums pērn audzis visās iepriekšnosauktajās valstīs. Uzņēmums aizvadītajā finanšu gadā arī būtiski palielinājis eksporta apjomus uz Krieviju, Ukrainu, Lietuvu un Poliju.

Aizvadītajā finanšu gadā SIA “Zieglera Mašīnbūve” bija darba devējs 274 darbiniekiem. 

Lursoft dati rāda, ka 1997.gadā reģistrētās SIA “Zieglera Mašīnbūve” kapitāldaļu turētājs ir Vācijā reģistrētais Martin Ziegler GmbH and Co. KG.

Jānorāda, ka SIA “Zieglera Mašīnbūve” saņēmusi 239,25 tūkst. EUR lielu atbalstu no līdzekļiem, kas paredzēti eksportējošajiem uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai. Tāpat arī pērn uzņēmumam divas reizes izmaksāti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī janvārī un martā izmaksātas atlīdzības dīkstāvē esošajiem darbiniekiem.