Tūroperatoram "Novatours" jauns vadītājs

16.02.2022 07:08:00

Tūroperatoru SIA “Novatours” turpmāk vadīs Vitalij Rakovski, liecina Lursoft pieejamā informācija. Tā rāda, ka līdz ar Vitalij Rakovski iecelšanu vadībā, savu amatu zaudējusi līdzšinējā SIA “Novatours” valdes locekle Audrone Keinyte. Viņa SIA “Novatours” valdes locekles amatu ieņēma kopš aizvadītā gada jūnija.

Balstoties uz Lursoft datiem, jaunieceltais SIA “Novatours” valdes loceklis Vitalij Rakovski iepriekš nav ieņēmis amatus citos Latvijas uzņēmumos.

Tūroperatora SIA “Novatours” apgrozījums 2020.gadā sarucis līdz 6,37 milj. EUR, uzņēmumam finanšu gadu noslēdzot ar 487,77 tūkst. EUR zaudējumiem, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Jānorāda, ka 2019.gadā SIA “Novatours” apgrozījums sasniedza 35,02 milj. EUR, bet peļņa 334,82 tūkst. EUR.

2020.gadā SIA “Novatours” bijis darba devējs 31 strādājošajam. 

Lietuvas kapitāla uzņēmums līdz pat aizvadītā gada aprīlim aktīvi izmantojis valsts sniegtās atbalsta iespējas Covid-19 krīzes seku mazināšanai. Uzņēmuma darbiniekiem vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, uzņēmumam piešķirti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpat arī atbalsts algu subsīdijām. Lursoft dati rāda, ka VID arī atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku.