“YEInternational” šogad cer uz peļņas pieaugumu par 37%

22.02.2022 06:34:00

Industriālo un automatizācijas komponenšu mazumtirgotājs SIA “YEInternational” iesniegtajā vadības ziņojumā skaidro, ka 2021.gadā nebija vērojama uzņēmuma izaugsme. “Kaut arī apgrozījums pieauga par 4%, EBIT samazinājās par 5%. Viens no iemesliem tam ir Covid-19 ierobežojumi,” vadības ziņojumā skaidro SIA “YEInternational”.

Uzņēmums norāda, ka ierobežojumu dēļ bija grūti tikties ar klientiem un pilnvērtīgi apspriest sadarbības iespējas. Grūtības radījusi arī komponenšu pieejamība pasaules tirgū. “Diemžēl, komponenšu trūkuma un ilgo piegāžu dēļ nevarējām izpildīt visus klientu pasūtījumus,” skaidrojis SIA “YEInternational”. BREXIT dēļ ievērojami pieaudzis piegādes laiks no uzņēmuma lielākā partnera, kas ietekmēja SIA “YEInternational” pārdošanas rezultātus.

2021.gadā SIA “YEInternational” apgrozīja 5,47 milj. EUR un nopelnīja 136,59 tūkst. EUR. Šogad uzņēmums plāno apgrozījuma pieaugumu par 5%, bet peļņas kāpumu par 37%.

Aizvadītajā gadā uzņēmums ar darba vietām nodrošināja 13 darbiniekus.
1994.gadā reģistrētā SIA “YEInternational” dalībnieki ir Aivars Latkovskis (49%) un somu AS “Boreo” (51%), liecina Lursoft pieejamā informācija.