“Baltic Agro Machinery” apgrozījums audzis par 25,6%

29.03.2022 06:19:00

Lauksaimniecības, komunālās tehnikas un meža izstrādes smagās tehnikas, kā arī to rezerves daļu tirgotājs un servisa pakalpojumu nodrošinātājs SIA “Baltic Agro Machinery” 2021.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 68,02 milj. EUR, kas gada laikā ir kāpums par 25,6%. Pārdošanas ieņēmumu pieaugumu SIA “Baltic Agro Machinery” skaidro ar tehnikas tirgus apjoma palielināšanos, jo īpaši meža tehnikas atgūšanos pēc būtiskā krituma 2020.gadā. Pēc uzņēmuma aplēsēm, kopējais lauksaimniecības kombainu tirgus 2020.gadā bija 85 vienības, savukārt 2021.gadā – 98 vienības, no kurām 47% realizēja SIA “Baltic Agro Machinery”. Kopējais traktortehnikas tirgus 2020.gadā bija 455 vienības, savukārt 2021.gadā – 485, no kurām ceturto daļu realizēja SIA “Baltic Agro Machinery”.

Pateicoties pārdošanas ieņēmumu kāpumam, SIA “Baltic Agro Machinery” 2021.gadā uzrādīja ļoti augstu rentabilitāti, sasniedzot 7% neto peļņu. Šāds sniegums sasniegts pateicoties uzņēmuma veiktajām pārdošanas aktivitātēm un uzlabotai servisa darba efektivitātei. Pērn SIA “Baltic Agro Machinery” peļņa pieauga līdz 4,8 milj. EUR.

Šogad, ņemot vērā vispārējo tehnikas tirgus situāciju un pieejamo Eiropas Savienības atbalstu tehnikas iegādei, SIA “Baltic Agro Machinery” neplāno būtisku tirdzniecības apjoma kāpumu pārdošanā. Vienlaikus tiek prognozēts būtisks tirgus apjoma pieaugums lietotās tehnikas tirgū, ņemot vērā sagaidāmo globāli ierobežoto jaunās tehnikas ražošanas piedāvājumu komponenšu trūkuma dēļ.

Šogad SIA “Baltic Agro Machinery” plāno uzsākt jauna servisa centra celtniecību Rēzeknē, kā arī iegādāties zemi jauna centra celtniecībai Kurzemē. Šobrīd uzņēmumam reģistrētas deviņas aktīvas struktūrvienības.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Baltic Agro Machinery” kapitāldaļu turētājs ir dāņu DA Agravis Machinery Holding AS.