“Mediq Latvija” sasniedzis savu līdz šim augstāko apgrozījumu

08.04.2022 06:49:00

2021.gadā SIA “Mediq Latvija” izdevās palielināt pārdošanas ieņēmumus, pieaugot pieprasījumam tirgū pēc medicīniskajām personīgās aizsardzības precēm, tomēr atsevišķu nozīmīgu produktu grupu cenu svārstību ietekmē samazinājās bruto peļņa.
Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka SIA “Mediq Latvija” 2021.gadā apgrozīja par 24,24% vairāk nekā gadu iepriekš, apgrozījumam sasniedzot 2,68 milj. EUR. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka tas ir augstākais apgrozījuma rādītājs visā SIA “Mediq Latvija” pastāvēšanas vēsturē.

Pretstatā 159,65 tūkst. EUR lielajai peļņai 2020.gadā, pagājušo gadu uzņēmums noslēdza ar 52,33 tūkst. EUR peļņu.

SIA “Mediq Latvija” aizvadītajā gadā turpināja pievērst uzmanību izdevumu kontrolei un darbības efektivitātes uzlabošanai.

“2022.gada sākums raksturojams ar neskaidrībām par Covid-19 pandēmijas turpmāko gaitu un tās ietekmi uz ekonomiku, kā arī ar pieaugošiem makroekonomiskajiem riskiem saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, un Rietumvalstu ieviestajām sankcijām pret Krieviju,” vadības ziņojumā skaidro SIA “Mediq Latvija”, norādot, ka šobrīd nav paredzams, kā situācija attīstīsies nākotnē, tāpēc pastāv ekonomikas attīstības nenoteiktība.

2010.gadā reģistrētais SIA “Mediq Latvija” pērn bija darba devējs 10 strādājošajiem. Uzņēmums pieder nīderlandiešu Mediq International B.V.