“Huawei Technologies Latvia” apgrozījums pērn samazinājies par 27,4%

11.04.2022 07:11:00

Telekomunikāciju uzņēmums SIA “Huawei Technologies Latvia”, kas Latvijā izplata Huawei telekomunikācijas iekārtas, patēriņa preces un pakalpojumu risinājumus, 2021.gadā strādāja ar 13,11 milj. EUR apgrozījumu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir par 27,4% mazāk.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pagājušajā gadā sarukusi arī uzņēmuma peļņa, kas samazinājusies līdz 212,22 tūkst. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Huawei Technologies Latvia” norāda, ka 2021.gadā pandēmijai joprojām bija milzīga ietekme uz patērētāju biznesu, jo tā skāra visus uzņēmuma partnerus. “Viedierīču veikali uz laiku tika slēgti vai bija ierobežota to pieejamība. Potenciālie klienti, izjūtot finanšu krīzes un ienākumu samazināšanās risku, pieņēma ierobežotākus lēmumus par lielāku daudzumu vai jaunu produktu iegādi,” teikts SIA “Huawei Technologies Latvia” vadības ziņojumā.

Patlaban SIA “Huawei Technologies Latvia” aktīvi paplašina cita veida produktu, piemēram, klēpjdatoru, austiņu un citu ierīču tirdzniecību, kā arī attīsta biznesa sadarbību ar Latvijas uzņēmumiem.