"Ziedi JP" šogad cer palielināt izslaukumu

21.04.2022 06:37:00

Jauktās lauksaimniecības uzņēmums AS “Ziedi JP” 2021.gadā apgrozīja 6,2 milj. EUR. No tiem lopkopība, ieskaitot zivsaimniecību, deva 64% no uzņēmuma kopējā apgrozījuma, augkopība – 14%, elektroenerģijas ražošana – 18%. Aizvadīto gadu AS “Ziedi JP” noslēdza ar 176,19 tūkst. EUR peļņu. 

Pagājušajā gadā AS “Ziedi JP” strādāja vidēji 89 darbinieki, no tiem lielākā daļa tika nodarbinātā lopkopībā un augkopībā.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka AS “Ziedi JP” šogad turpinās darbību esošajās nozarēs. Paredzēts 2022.gadā kāpināt un palielināt izslaukumu, līdz ar to arī kopējo piena ieguvi, kā arī plānots paplašināt ganāmpulku. Jānorāda, ka pagājušajā gadā uzņēmumam piederošajos ražošanas kompleksos “Kalna Oši” un “Akas” bija 3920 liellopi. Vidējais iegūtā piena daudzums 2021.gadā bija vairāk nekā 29 t dienā.

“Ņemot vērā ekonomikas attīstības nenoteiktību, Covid-19 pandēmijas rezultātā noteiktos ilglaicīgos ierobežojumus un saslimstību, kā arī nepārtraukto normatīvo aktu nosacījumu izmaiņas, uzņēmums meklē risinājumus darbības efektivitātes kāpināšanai, iespējamai izmaksu taupīšanai, lai mazinātu dažādo risku ietekmi saimnieciskajā darbībā,” teikts AS “Ziedi JP” vadības ziņojumā.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka 1991.gadā reģistrētā AS “Ziedi JP” patiesie labuma guvēji ir Juris un Uldis Pilveri.