Kokmateriālu eksportētājam “Sveaskog Baltfor” apgrozījuma kāpums par 32,8%

25.04.2022 06:37:00

Kokmateriālu eksportētājs SIA “Sveaskog Baltfor” savā iesniegtajā gada pārskatā atzīst, ka pagājušais gads raksturīgs ar mainīgu, samazinātu pieprasījumu 1.pusgadā, un būtisku pieprasījuma un cenu pieaugumu gada beigās. “Ietekmi uz nozari, viennozīmīgi, atstāja Covid-19 pandēmija, kas mainīja gan piegādātāju, gan pircēju uzvedību, ieviešot neskaidrību plānos un ikdienas darbā,” teikts SIA “Sveaskog Baltfor” iesniegtajā vadības ziņojumā.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2021.gadā SIA “Sveaskog Baltfor” apgrozījums kāpa par 32,8%, sasniedzot 20,6 milj. EUR. Palielinājās ne tikai uzņēmuma apgrozījums, bet arī peļņa, kas sasniedza 1,3 milj. EUR. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Sveaskog Baltfor” pagājušajā gadā no valsts vairākkārt saņēmis grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kopumā 500 tūkst. EUR apjomā.

SIA “Sveaskog Baltfor” 2021.gadā veica apaļkoku un šķeldas iepirkumus Baltijā, galvenokārt Latvijā. Tirdzniecība tika veikta caur četrām Latvijas ostām – Rīgu, Skulti, Mērsragu un Liepāju. Aizvadītajā gadā uzņēmumā bija nodarbināti 39 darbinieki.
Šogad uzņēmums plāno investīcijas ražošanas tehnikas atjaunošanā. 

1996.gadā dibinātā SIA “Sveaskog Baltfor” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir zviedru Sveaskog Forvaltnings AB.