Tabakas izstrādājumu vairumtirgotājam “Baltic Sales Network” pērn audzis gan apgrozījums, gan peļņa

02.05.2022 06:32:00

Tabakas izstrādājumu importētājs un izplatītājs Latvijas tirgū SIA “Baltic Sales Network” 2021.gadā importēja cigaretes no Vācijas, Rumānijas un Polijas, nodrošinot zīmolu Camel, Winston un LD vairumtirdzniecību. “Uzņēmuma realizētais produkcijas apjoma pieaugums tieši saistīts ar situāciju tirgū, kurā uzņēmuma importēto zīmolu tirgus daļa 2021.gadā palielinājās,” teikts SIA “Baltic Sales Network” vadības ziņojumā.

Tabakas izstrādājumu importētāja apgrozījums 2021.gadā palielinājies līdz 132,35 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tā apgrozījums pieaudzis par 10,88%. Audzis ne tikai SIA “Baltic Sales Network” apgrozījums, bet arī peļņa, kas sasniegusi 963,34 milj. EUR.

VID publiskotā informācija liecina, ka 2021.gadā SIA “Baltic Sales Network” samaksāto nodokļu apjoms audzis līdz 127,91 milj. EUR. Lursoft, apkopojot informāciju par lielākajiem nodokļu maksātājiem, secinājis, ka SIA “Baltic Sales Network” šajā sarakstā atrodas ceturtajā pozīcijā, uzreiz aiz degvielas tirgotājiem “Neste Latvija”, “Circle K Latvia” un “ORLEN Latvija”.

SIA “Baltic Sales Network” kapitāldaļu turētājs ir SIA “Sanitex”, kas, savukārt nodrošina SIA “Baltic Sales Network” importēto tabakas izstrādājumu izplatīšanas pakalpojumus Latvijas tirgū. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Stanislaw Piotr Michniewicz.