“AILE Grupa” pērn strādājusi ar zaudējumiem

10.05.2022 06:23:00

Alumīnija un koka – alumīnija stikloto konstrukciju projektētājs un ražotājs SIA “AILE Grupa” iesniegtajā gada pārskatā norāda, ka aizvadītā gada lielākie projekti atspoguļo tā spēju realizēt tehniski dažādus un sarežģītus projektus, jaunus produktus un spēju pielāgoties klientu mainīgajām vajadzībām, spējot proaktīvi piedāvāt labākos risinājumus un alternatīvas projekta ražošanas un realizācijas gaitā.

2021.gadā SIA “AILE Grupa” uzrādīja otru lielāko apgrozījumu savā pastāvēšanas vēsturē. “Neskatoties uz būtisku izejmateriālu un citu ražošanai nozīmīgu resursu cenu pieaugumu, kopējais likviditātes rādītājs 2021.gadā bija 1,1, kas liecina par to, ka uzņēmums spēj dzēst savas īstermiņa saistības un parāda, ka tas efektīvi pārvalda savus aktīvus,” teikts SIA “AILE Grupa” vadības ziņojumā.

Pagājušajā gadā SIA “AILE Grupa” apgrozīja 25,36 milj. EUR. Tas ir par 16,81% mazāk nekā 2020.gadā. Aizvadīto gadu SIA “AILE Grupa” noslēdza ar 702,48 tūkst. EUR zaudējumiem. Tos paredzēts segt no iepriekšējo gadu peļņas.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “AILE Grupa” pagājušajā gadā VID administrētajos nodokļos samaksāja 2,09 milj. EUR, tostarp 1,39 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,69 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 213 strādājošie.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “AILE Grupa” norāda, ka šī gada sākumā tas pārdeva koka – alumīnija biznesa līniju UPB holdinga ilggadējam uzņēmumam SIA “H&L studija”, tādējādi nākotnē visi uzņēmuma spēki, zināšanas un pieredze tikšot koncentrēta uz alumīnija stikloto konstrukciju attīstību, pilnveidošanu, projektēšanu, ražošanu, pārdošanu un montāžu.

2005.gadā dibinātā SIA “AILE Grupa” patiesie labuma guvēji ir Madara More, Māris Mors un Uldis Pīlēns.