Maksātnespējīgais “Kabuleti Fruit” izslēgts no PVN reģistra

17.05.2022 06:44:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka no PVN reģistra izslēgts pārtikas produktu vairumtirgotājs SIA “Kabuleti Fruit”. PVN maksātāja statuss uzņēmumam bija kopš tā reģistrācijas 2007.gadā.

Šogad martā tika pasludināta SIA “Kabuleti Fruit” maksātnespēja, savukārt aprīļa beigās jau iesniegts parādnieka mantas pārdošanas plāns. 

Lursoft esošā informācija rāda, ka Andrim Pluģim piederošais SIA “Kabuleti Fruit” šobrīd uzkrājis vairāk nekā 180 tūkst. EUR lielu nodokļu parādu, tāpat arī tam reģistrēti kavēti maksājumi. Nodokļu parādi uzņēmumam reģistrēti jau ilgstoši. Tiesa, neskatoties uz to, piemēram, šogad janvārī SIA “Kabuleti Fruit” bija viens no uzvarētājiem Daugavpils pilsētas izsludinātajā iepirkuma konkursā par pārtikas produktu piegādi pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajam centram.

Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka pēdējos trīs gadus SIA “Kabuleti Fruit” strādājis ar apgrozījuma kritumu, 2020.gadā tam samazinoties līdz 2,05 milj. EUR. Kopš 2017.gada uzņēmums strādājis ar zaudējumiem.