"AE Partner" atkal sasniedzis jaunus apgrozījuma un peļņas rekordus

27.05.2022 06:22:00

Automatizācijas un inženiertehnisko sistēmu ražošanas uzņēmums SIA “AE Partner”, kas specializējas sarežģītu automatizācijas iekārtu projektēšanā un ražošanā, aizvadītajā gadā palielinājis apgrozījumu par 16,5%, rādītājam sasniedzot 55,8 milj. EUR. Augusi arī uzņēmuma peļņa, kas palielinājusies līdz 3,86 milj. EUR.
“2021.gads jau atkal bijis līdz šim labākais gads uzņēmuma vēsturē, vērtējot gan pēc apgrozījuma, gan peļņas,” norādījusi SIA “AE Partner” vadība.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “AE Partner” norādījis, ka 2021.gadā globālā Covid-19 krīze turpināja ietekmēt uzņēmējdarbības vidi. Komponenšu un izejvielu globālo piedāvājumu traucējis mikroshēmu ražošanas un piegādes samazinājums apvienojumā ar būtiski palielinātu pieprasījumu. “Neskatoties uz šiem būtiskiem ierobežojumiem, uzņēmums ir spējis veikt un attīstīt savu darbību ciešā sadarbībā ar saviem partneriem – gan klientiem, gan piegādātājiem,” teikts SIA “AE Partner” vadības ziņojumā. Uzņēmums ir veicis lielus ieguldījumus izejvielu krājumu un nepabeigto ražojumu apjoma palielināšanā. Optimizējot iepirkumu procesus, SIA “AE Partner” ir spējis nodrošināt savu klientu pieaugošo pieprasījumu un pasūtījumu apjomu. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka Liepājā reģistrētais SIA “AE Partner” 2021.gadā ar darba vietām nodrošināja 421 strādājošo. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn samaksājis 2,3 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,1 milj. EUR. SIA “AE Partner” ir dāņu kapitāla uzņēmums. 

Turpmāk SIA “AE Partner” turpinās investīcijas klientu prasību un specifikāciju un precīza tehniskā materiāla standartu izstrādē un ieviešanā. Tiks tālāk pastiprināta uzmanība projektu rentabilitātes analīzei, izmaksu un procesu optimizācijai.