Vineta Verika iecelta par "Velve" valdes priekšsēdētāju

12.06.2022 14:29:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo par izmaiņām būvkompānijas SIA “Velve” valdē. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka no amata atcelts uzņēmuma līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Kaspars Rokens, un viņa vietā amatā iecelta Vineta Verika. Vienlaikus paplašināta uzņēmuma valde, tajā ieceļot vēl vienu valdes locekli. SIA “Velve” valdes locekļa amatu turpina pildīt Ivo Brālēns, savukārt otra valdes locekļa amatā iecelts Valters Sičevs. 

SIA “Velve” jaunā valdes priekšsēdētāja Vineta Verika iepriekš bijusi SIA “Rīgas nami” valdes priekšsēdētāja, vēl pirms tam ieņemot amatu arī būvkompānijas SIA “Merks” valdē.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Velve” pērn bija darba devējs 135 strādājošajiem. Salīdzinot ar citiem dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecības sektorā strādājošajiem uzņēmumiem, SIA “Velve” vidējās nodokļu iemaksas uz vienu strādājošo bijušas augstākas nekā nozarē vidēji. Lursoft aprēķinājis, ka nozarē vidēji uz vienu strādājošo iedzīvotāju ienākuma nodoklī pērn samaksāti 1,75 tūkst. EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās 3,58 tūkst. EUR, kamēr SIA “Velve” gadījumā tie bijuši, attiecīgi, 4,89 tūkst. EUR un 8,09 tūkst. EUR.

2020.gadā SIA “Velve” apgrozīja 69,85 milj. EUR, bet nopelnīja nepilnus 2 milj. EUR. Uzņēmuma pārskats par 2021.gadu vēl nav pieejams. 

Pērn uzņēmums uzvarējis piecos publisko iepirkumu konkursos, no kuriem lielākais ir SIA “Rīgas ūdens” izsludinātais konkurss par kanalizācijas sūkņu stacijas pārbūvi Daugavgrīvas ielā 101, kurā SIA “Velve” uzvarējusi ar 13,43 milj. EUR līgumcenu.

SIA “Velve” norādījis, ka tā patiesā labuma guvēja ir Jekaterina Nikuļina.