“ALD Automotive” pērn apgrozījis 10,92 milj. EUR

05.07.2022 06:52:00

SIA “ALD Automotive”, kura pamatdarbība saistīta ar automašīnu operatīvo nomu, pilna servisa automašīnu līzingu, autoparku vadības pakalpojumiem, kā arī lietotu automašīnu tirdzniecību, 2021.gadā apgrozīja 10,92 milj. EUR, bet nopelnīja 2,5 milj. EUR.

“Lai arī iznomāto automašīnu skaits nav sasniedzis prognozēto līmeni, tomēr finanšu rādītājiem ir pieaugoša tendence pateicoties uzmanības koncentrēšanai ne tikai uz jauniem, bet arī uz esošajiem klientiem, kā arī labvēlīgai situācijai lietoto auto tirgū,” teikts SIA “ALD Automotive” vadības ziņojumā. Covid-19 izraisītās ekonomiskās krīzes rezultātā tas ieviesis virkni pasākumu izmaksu optimizācijai, vienlaikus, pārejot uz attālinātu un digitālu darba vidi, veiktas neparedzētas izmaksas tehnoloģiju ieviešanā un izmantošanā.

2022.gadā SIA “ALD Automotive” aktīvāk koncentrēšoties uz elektro, uzlādējamo hibrīdautomašīnu, kā arī hibrīdautomašīnu īpatsvara palielināšanu savā autoparkā, kā arī izvērtēs mobilitātes risinājumu ieviešanu. “Tiek plānots attīstīt savu pakalpojumu klāstu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanai un uzņēmuma tirgus pozīciju nostiprināšanai,” norādījis SIA “ALD Automotive”.

Lursoft dati rāda, ka SIA “ALD Automotive” reģistrēts 2006.gadā, tā pamatkapitāls ir 303,3 tūkst. EUR. Uzņēmuma kapitāldaļu turētāji ir vācu ALD International Group Goldings GmbH (75%) un SIA “Luminor Līzings” (25%).

Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 25 darbinieki, un tas nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 818,79 tūkst. EUR.