“Arbor Medical Korporācija” apgrozījums audzis līdz 29,88 milj. EUR

24.08.2022 06:19:00

Zāļu lieltirgotava SIA “Arbor Medical Korporācija”, kas nodarbojas arī ar medicīnas instrumentu un preču ražošanu, 2021.gadā palielinājusi savu apgrozījumu līdz 29,88 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir pieaugums par 34,03%. Lursoft pieejamais gada pārskats liecina, ka aizvadītajā uzņēmums piedzīvojis arī peļņas kāpumu, rādītājam palielinoties no 1,92 milj. EUR 2020.gadā līdz 2,32 milj. EUR pērn.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Arbor Medical Korporācija” norādījusi, ka tā izmantojusi Covid-19 atbalsta instrumentu – kredītiestādes finansējumu ražošanas uzsākšanai –, uzsākot jauna produkta – respiratoru – ražošanu. Tas uzņēmumam pagājušajā gadā devis ievērojamu peļņu.

Raksturojot darbību 2021.gadā, SIA “Arbor Medical Korporācija” norādījusi, ka pērn tā turpināja aktīvu darbu pie nomas pakalpojumu kvalitātes uzlabošanas un pilnveidošanas. “Ņemot vērā Covid-19 infekcijas izplatību valstī un būtisku saslimstības, tostarp, smagā formā, pieaugumu, arī 2021.gadā būtiski palielinājās pieprasījums pēc nomas skābekļa koncentratoriem,” vadības ziņojumā norādījusi SIA “Arbor Medical Korporācija”. Uzņēmums norādījis, ka farmaceitisko izstrādājumu lieltirgotavas vairumtirdzniecības pārdošanas apjomi, turpinoties Covid-19 izplatībai, samazinājās, jo samazinājās ārstniecības pakalpojumu sniegšanas apjoms gan privātā, gan valsts sektorā.

SIA “Arbor Medical Korporācija” reģistrēta 2001.gadā un pieder Dacei Rātfelderei. Uzņēmums šobrīd ir arī dalībnieks četrās kapitālsabiedrībās – SIA “Nucleo”, SIA “Kodolmedicīnas klīnika”, SIA “Vakcīna” un SIA “Kristīne 1”.

2021.gadā SIA “Arbor Medical Korporācija” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 6,84 milj. EUR un ar darba vietām nodrošinājusi 80 strādājošos.