"BITE Latvija" peļņa sasniegusi 22 milj. EUR

24.08.2022 06:37:00

Telekomunikāciju operators SIA “BITE Latvija” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka laiks kopš 2020.gada, kad sākās Covid-19 pandēmija, bijis izaicinošs arī mobilo operatoru tīklam. “Jau pirms pandēmijas internets bija būtiska daļa no cilvēku ikdienas, un veselības krīzes laikā tā nozīme tikai palielinājās,” teic SIA “BITE Latvija”. Mainoties iedzīvotāju interneta lietošanas paradumiem, jau pirmajā pandēmijas gadā datu patēriņš SIA “BITE Latvija” tīklā palielinājās par aptuveni 87%, bet pērn – vēl par 27%. Reaģējot uz pieprasījumu, uzņēmums ne tikai paplašināja tīkla pārklājumu, bet arī audzēja tā kapacitāti. 2021.gadā SIA “BITE Latvija” uzstādījusi 32 jaunas bāzes stacijas gan Rīgā, gan reģionos, savukārt 9327 bāzes stacijas aprīkojas ar papildu šūnām, tādējādi palielinot tīkla kapacitāti.

Ņemot vērā, ka pandēmijas laikā cilvēki daudz vairāk laika pavadīja mājās, pieaudzis arī pieprasījums pēc satura platformām. SIA “BITE Latvija” norādījusi, ka 2021.gadā strauji pieauga satura platformas Go3 klientu skaits pie BITEs.

Neraugoties uz dažādajiem izaicinājumiem, ko nesa 2021.gads, aizvadītais finanšu gads telekomunikāciju operatoram bijis veiksmīgs. “Uzņēmums piedzīvojis izaugsmi visās darbības sfērās. Ir audzis gan klientu pieslēgumu skaits, piedzīvota izaugsme gan e-komercijā, gan nodrošinot klientiem OTT pakalpojumus, gan arī biznesa segmentā, kur uzņēmums pērn radīja jaunus IKT produktus un pakalpojumus biznesa klientiem,” norādījusi SIA “BITE Latvija”.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2021.gadā SIA “BITE Latvija” apgrozījums palielinājies līdz 134,58 milj. EUR, kas ir par 20,04% vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus palielinājusies arī uzņēmuma peļņa. Tā pēc nodokļu nomaksas 2021.gadā sasniedza 22 milj. EUR (2020.gada peļņa – 16,42 milj. EUR). Jānorāda, ka aizvadītajā gadā uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 21,22 milj. EUR. Pērn SIA “BITE Latvija” bija darba devējs 771 darbiniekam.

Arī šogad SIA “BITE Latvija” sadarbībā ar meitas uzņēmumiem plāno saglabāt attīstības dinamiku un turpināt izaugsmi, palielinot savu konkurētspēju. Ievērojamas investīcijas paredzētas gan tīkla infrastruktūras attīstīšanā, gan tehnoloģiju apgūšanā, kā arī produktu un pakalpojumu klāsta paplašināšanā un klientu servisa uzlabpšanā.