“Alpha Shipping Container Lines” pievienots pie “Alpha Shipping Company”

15.09.2022 06:43:00

Lursoft pieejamie dati rāda, ka veikta SIA “Alpha Shipping Company” reorganizācija, uzņēmumam pievienojot tam piederošo AS “Alpha Shipping Container Lines”.

AS “Alpha Shipping Container Lines” bija reģistrēts 2008.gadā un nodarbojās ar kravu pārvadājumu organizēšanu ar jūras, gaisa un sauszemes transportu, kā arī ar kravu uzglabāšanas organizēšanu. Pērn uzņēmumā strādāja tikai viens darbinieks.

2021.gadā AS “Alpha Shipping Container Lines” centās saglabāt iepriekš iesāktos projektus, bet Covid-19 ietekme izraisīja darbības samazināšanos. Jūras fraktu cenu kāpuma dēļ beidzās koksnes piegādes projekti Ķīnas saņēmējiem, tika pārtraukta siera un sviesta piegāde refrižeratorkonteineros uz Saūda Arābijas ostu Dammāmu. Tāpat arī ražotāju nespējas dēļ izpildīt kontraktus tika krasi samazinātas rūpniecisko iekārtu piegādes uz Centrālāzijas valstīm.

Lēmums par AS “Alpha Shipping Container Lines” reorganizāciju, pievienojot to pie SIA “Alpha Shipping Company”, pieņemts, lai saglabātu rentabilitāti, esošo klientu uzticību, kā arī tirgus pieprasījumu un optimizētu izmaksas.

SIA “Alpha Shipping Company” patiesais labuma guvējs ir Alberts Voroņevičs. Pērn uzņēmums palielināja apgrozījumu līdz 8,42 milj. EUR, tomēr, neskatoties uz apgrozījuma kāpumu, tas gadu noslēdza ar 3,41 milj. EUR zaudējumiem. Ar zaudējumiem uzņēmums strādājis pēdējos trīs gadus.

SIA “Alpha Shipping Company” pamatdarbība saistīta ar kravu pārvadājumu organizēšanu, kuģu aģentēšanu, fraktēšanu, kravu ekspedīcijām, kā arī kuģu komerciālo, tehnisko un operatīvo menedžmentu.