“Tallink Latvija” strādājis ar 1,57 milj. EUR peļņu

22.09.2022 06:49:00

AS “Tallink Latvija” pērn, neskatoties uz ceļojumu ierobežojumiem un ārkārtas stāvokli, kas bija noteikts Covid-19 pandēmijas ietekmē, spējis pielāgoties un atrast jaunas iespējas darbības nodrošināšanai.

“2021.gads vēl neatnesa pandēmijas ļoti gaidītās beigas un pienācīgu atveseļošanos, kas nozīmē, ka lielāko gada daļu bija jāturpina domāt ārpus ierastā un tradicionālā, arvien ģenerējot un īstenojot dažādas idejas un veidus, kā nodrošināt cilvēku pārvietošanos un transporta kustību plašu un izvērstu ceļošanas ierobežojumu apstākļos,” lasāms AS “Tallink Latvija” vadības ziņojumā.

Pandēmijas laikā uzņēmums operatīvi seko līdzi jaunākajām izmaiņām likumdošanā, savukārt, pateicoties valsts sniegtajam atbalstam, uzņēmumam izdevies ātrāk atmaksāt nodokļus, kam sākotnēji bija noteikts nomaksas termiņa pagarinājums.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2021.gadā AS “Tallink Latvija” izdevies palielināt apgrozījumu par 57,5%, rādītājam sasniedzot 1,79 milj. EUR. Pretstatā 0,58 milj. EUR lielajiem zaudējumiem 2020.gadā, pērnais gads noslēgts ar 1,57 milj. EUR peļņu.

Pārskata gadā AS “Tallink Latvija” noslēdzis jaunus fraktēšanas līgumus, kas sniedza iespēju saglabāt biznesu. Krīze arī ļāvusi palielināt izmaksu efektivitāti.

Kopš 2020.gada marta ir apturēti regulārie maršruti līnijā Rīga – Stokholma, Stokholma – Rīga, tie neatsākās arī 2021.gadā. Kuģis “Romantika” no 13. jūlija līdz 13. oktobrim noslēgtā fraktēšanas līguma ietvaros kursēja Vidusjūras maršrutā Tanger Med (maroka) – Sete (Francija).

Oktobrī tika parakstīts fraktēšanas līgums, lai nodrošinātu izmitināšanu no 2021.gada 15. oktobra līdz 15. novembrim  Glāzgovā notiekošās 26. ANO Globālās klimata konferences dalībniekiem. Kuģis “Romantika” nodrošināja izmitināšanu, ēdināšanu un citus pakalpojumus konferencē strādājošajam atbalsta personālam un viesiem. “Šis līgums ļoti palīdzēja laikā, kad pasažieru skaits un operatīvā darbība tika pakļauti pastāvīgam spiedienam Covid-19 izraisītās pandēmijas dēļ,” norādījis AS “Tallink Latvija”.

Lursoft dati liecina, ka pagājušajā gadā AS “Tallink Latvija” bija darba devējs 88 darbiniekiem. Pērn uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 938,28 tūkst. EUR.