"Dinex Latvia" apgrozījums teju dubultojies

30.09.2022 06:20:00

2021.gadu SIA “Dinex Latvia” noslēdza ar 49,59 milj. EUR apgrozījumu, kas ir par 90,7% lielāks nekā 2021.gadā. Apgrozījuma pieaugums galvenokārt saistīts ar globālo makroekonomiskās situācijas uzlabošanos un noieta tirgu atveseļošanos pēc Covid-19 izraisītās krīzes. Lursoft dati rāda, ka pagājušajā gadā palielinājies ne tikai SIA “Dinex Latvia” apgrozījums, bet arī peļņa pēc nodokļiem, kas sasniegusi 4,79 milj. EUR.

Peļņas rādītāju pozitīvi ietekmēja ne tikai pārdošanas apjomu palielinājums, bet arī SIA “Dinex Latvia” vadības īstenotie izmaksu optimizācijas pasākumi iepriekšējā gadā, kad tika rūpīgi sekots līdzi ar Covid-19 saistītās situācijas attīstībai un optimizētas, samazinātas administratīvās izmaksas. Vienlaikus tika turpināti darbi pie jaunas produktu attīstības un iekšējo ražošanas procesu optimizācijas.

Jānorāda, ka SIA “Dinex Latvia” galvenie noieta tirgi ir Eiropa, Turcija un Krievija, kas kopā veido 98% no apgrozījuma. Vadības ziņojumā uzņēmums norādījis, ka apgrozījuma daļa uz Krieviju veido 20% no kopējā apgrozījuma. SIA “Dinex Latvia” vadības ziņojumā lasāms, ka šī apgrozījuma daļa var tikt apdraudēta, ja tiks aizliegts jebkura veida eksports uz Krieviju. Gada pārskata sagatavošanas brīdī ietekme vēl nav bijusi tik būtiska un skārusi tikai oriģinālo rezerves daļu komponenšu segmentu, kas ir salīdzinoši neliels.

Lursoft dati rāda, ka 1999.gadā reģistrētais Jelgavas novada uzņēmums SIA “Dinex Latvia” aizvadītajā gadā bija darba devējs 317 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās tas 2021.gadā samaksājis 3 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,12 milj. EUR.

Detaļu un piederumu ražošanas nozarē mehāniskajiem transportlīdzekļiem strādājošais SIA “Dinex Latvia” ir dāņu kapitāla uzņēmums.