Ēdināšanas uzņēmums "Baltic Restaurants Latvia" turpinājis strādāt ar apgrozījuma kritumu

03.10.2022 06:24:00

Ēdināšanas uzņēmumam SIA “Baltic Restaurants Latvia” Covid-19 izraisītās krīzes un valstī ieviesto būtisko ierobežojumu ietekmē turpināja samazināties apgrozījums. Tas pērn bija par 7,18% mazāks nekā 2020.gadā, sarūkot līdz 12,22 milj. EUR. Ar apgrozījuma kritumu uzņēmums strādājis pēdējos divus gadus. Vēl 2019.gadā tas apgrozīja 21,10 milj. EUR.

Pārskata gadu SIA “Baltic Restaurants Latvia” pabeidza ar 93 struktūrvienībām. Divi lielākie uzņēmuma segmenti bija izglītības iestādes (56 struktūrvienības ) un darbinieku pusdienu restorāni (25 struktūrvienības), abos paturot tirgus līdera pozīcijas.

Neskatoties uz apgrozījuma kritumu, pretstatā 190,49 tūkst. EUR zaudējumiem 2020.gadā, pērn SIA “Baltic Restaurants Latvia” pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 503,17 tūkst. EUR.

“Uzņēmuma darbības rezultātus negatīvi ietekmēja tas, ka Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumu dēļ liela daļa uzņēmuma ēdināšanas vietu darbojās ar pārtraukumiem un samazinātā apmērā. Turklāt izglītības iestāžu ēdināšanā bija jānodrošina spēja operatīvi piemēroties mainīgajiem ierobežojumiem katrā iestādē un pašvaldībā,” norādījis SIA “Baltic Restaurants Latvia”. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Baltic Restaurants Latvia” pagājušajā gadā turpinājis aktīvi izmantot valsts piedāvātās atbalsta iespējas Covid-19 krīzes seku mazināšanai. Uzņēmums saņēmis algu subsīdijas, grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpat arī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem darbiniekiem. Jānorāda, ka 2021.gadā SIA “Baltic Restaurants Latvia” bija darba devējs 556 darbiniekiem.

SIA “Baltic Restaurants Latvia” plāno turpināt izaugsmi un attīstību, lai nostiprinātu savu pozīciju Latvijas sabiedriskās ēdināšanas tirgū kā vadošais ēdinātājs. Uzņēmums turpinās arī darbu pie procesu pilnveidošanas un standartizācijas, kā arī kvalitātes nostiprināšanas un apgrozījuma palielināšanas, kas būtiski turpmākai sekmīgai izaugsmei. “Tāpat arī būtiski tālāk attīstīt un pilnveidot sadarbību ar grupas uzņēmumu Igaunijā, lai gūtu maksimālu sinerģiju no savstarpējiem sadarbības projektiem,” norādījis SIA “Baltic Restaurants Latvia”.

SIA “Baltic Restaurants Latvia” reģistrēts 2001.gadā ar nosaukumu SIA “Amica Latvia”. No 2005. līdz 2011.gadam tas bija zināms ar nosaukumu SIA “Fazer Amica”. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Guntis Bredovskis, Anita Gleizde un Aigars Kaugars.