“Citrus Solutions” apgrozījums audzis līdz 29,23 milj. EUR

05.10.2022 06:25:00

Būvniecības, projektēšanas un uzturēšanas uzņēmums SIA “Citrus Solutions” 2021.gadā kāpinājis apgrozījumu līdz 29,23 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir pieaugums par 23,4%. 2021.gadu SIA “Citrus Solutions” noslēdzis ar 1,01 milj. EUR peļņu pēc nodokļiem.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Citrus Solutions” norādījis, ka 2021.gada otrajā pusē būtiski pieauga projektēšanas darījumu apjoms, kā arī tika pieņemti lēmumi no pasūtītāju puses atsākt jaunu projektu virzību, neskatoties uz būvniecības izmaksu straujo kāpumu un darbaspēka trūkumu tirgū.

Pērn SIA “Citrus Solutions” turpināja aktīvi strādāt pie savas konkurētspējas uzlabošanas, veicot darbinieku kompetenču attīstību vadības, projektu vadības un tehniskajās jomās.

Kapitālieguldījumu apjoms pārskata gadā sasniedza 341 tūkst. EUR, kas izmantoti ražošanas līdzekļu atjaunošanai un informācijas tehnoloģiju uzlabošanai.

Apjomīgākie SIA “Citrus Solutions” realizētie projekti 2021.gadā bija “Rail Baltica” Rīgas dzelzceļa tilta, uzbēruma un Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas elektronisko sakaru tīklu projektēšana un būvniecība, optisko tīklu būvniecība Vācijā, VID pasūtītās Transporta līdzekļu un konteineru automātiskās identificēšanas sistēmas piegāde, modernizācija un uzturēšana, Dr. Mauriņa vēnu un lāzermedicīnas klīnikas jaunbūves celtniecība un “Tet” tīklu projektēšana, būvniecība un uzturēšana.

Plašsaziņas līdzekļos jau vēstīts, ka jaunā Liepājas cietuma būvniecību par 125,8 milj. EUR plānots uzticēt SIA “Citrus Solutions”. Konkursā savu piedāvājumu bija iesniedzis arī AS “UPB”.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Tet” piederošais SIA “Citrus Solutions” 2021.gadā bija darba devējs 288 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums samaksājis 2,28 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – nepilnu 1 milj. EUR.

Kopš 2005.gada SIA “Citrus Solutions” ir reģistrēta būvkomersanta darbība, savukārt kopš 2006.gada uzņēmumam ir izsniegts Industriālās drošības sertifikāts.