“LNK Industries” apgrozījums palielinājies līdz 75,89 milj. EUR

21.10.2022 06:55:00

Būvkompānija AS “LNK Industries” 2021.gadā strādājusi ar 10,4% apgrozījuma pieaugumu, rādītājam pērn sasniedzot 75,89 milj. EUR. Apgrozījumu galvenokārt ietekmējusi iepriekšējos gados uzsākto būvniecības projektu noslēgšana pārskata gadā, tostarp, Ventspils Inovāciju centra un publiskās infrastruktūras izbūve, kā arī Mežaparka Lielās estrādes pārbūves B posma 2. kārtas darbi un turpināmie infrastruktūras projekti Rīgā, Liepājā un Lietuvā. Pārskata gadā AS “LNK Industries” uzsācis arī jaunus liela apjoma projektus civilās būvniecības jomā.

Pilnsabiedrība B.S.L. Infra, ko līdzās AS “LNK Industries” veido viens no vadošajiem Eiropas būvniecības uzņēmumiem dzelzceļa un infrastruktūras izbūvē – Austrijas uzņēmums Swietelsky AG – un viena no vadošajām Latvijas būvniecības kompānijām SIA “Ceļu būves firma “Binders””, apvienojot nepieciešamās kompetences un resursus, uzvarējusi konkursā par Rail Baltica stacijas un saistītās infrastruktūras lidostā “Rīga” izbūvi par kopējo summu vairs 236 milj. EUR. Pārskata gadā sākta projekta realizācija.

2021.gadu AS “LNK Industries” noslēgusi ar 3,57 milj. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Lursoft dati rāda, ka aizvadītajā gadā AS “LNK Industries” bija darba devējs 145 darbiniekiem. Uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās pērn samaksājis 1,03 milj. EUR, savukārt iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,54 milj. EUR.

AS “LNK Industries” patiesais labuma guvējs ir Vadims Milovs.