Dibināta vēl viena asociācija blokķēdes tehnoloģijas attīstībai

15.11.2017 06:38:00

Biedrību un nodibinājumu reģistrā ierakstīta jauna biedrība “Latvijas blokķēdes attīstības asociācija”, starp kuras mērķiem ir informēt sabiedrību par tendencēm blokķēdes tehnoloģijas jomā un atbalstīt ar blokķēdēm saistības organizācijas, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Biedrības valdē iecelti Ļevs Bass un Kristiāns Vunge, kuram katram ir tiesības pārstāvēt jaundibināto biedrību atsevišķi. Jaunā biedrība reģistrēta otrdien, 14.novembrī.

“Latvijas blokķēdes attīstības asociācija” iecerējusi veidot kontaktus ar līdzīgām biedrībām un organizācijām visā pasaulē, sniegt sertifikāciju un atestāciju, kā arī izvērtēt kriptovalūtas uzņēmumus, kas attīsta blokķēdes jeb "blockchain" tehnoloģiju. Tāpat biedrība plāno piedalīties dažādos projektos un organizēt seminārus un konferences, lai sabiedrībai būtu iespēja gūt informāciju par kriptovalūtas, "blockchain" tehnoloģiju un visiem ar to saistītiem procesiem.

Šī nav pirmā biedrība Latvijā, kas reģistrēta blokķēdes tehnoloģijas attīstībai. 2017.gada 14.martā reģistrēta “Latvijas Blockchain asociācija”, savukārt šogad 12.septembrī reģistrēta biedrība “Latvian blockchain and cryptocurrency union”.

Blokķēde ir tehnoloģija, kas nodrošina augstu uzticamību datu autentiskumam. Tehnoloģijā ir iekodēts algoritms, kas lietotājiem nodrošina vienlaicīgi pieejamu datu reģistru. Saskaņā ar auditorkompāniju PwC, blokķēde aizstāj vajadzību trešo personu institūcijām nodrošināt uzticamību finanšu darījumos, līgumu slēgšanā un citās darbībās, kur nepieciešama autentifikācija.