Reģistrēta "Latvijas Blockchain asociācija"

16.03.2017 12:40:00

Otrdien, 14.martā reģistrēta biedrība “Latvijas Blockchain asociācija”, kuras mērķi ir informēt sabiedrību par jaunumiem un tendencēm blockchain jeb blokķēdes tehnoloģijas jomā, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Blokķēde ir tehnoloģija, kas nodrošina augstu uzticamību datu autentiskumam. Tehnoloģijā ir iekodēts algoritms, kas lietotājiem nodrošina vienlaicīgi pieejamu datu reģistru. Saskaņā ar auditorkompāniju PwC, blokķēde aizstāj vajadzību trešo personu institūcijām nodrošināt uzticamību finanšu darījumos, līgumu slēgšanā un citās darbībās, kur nepieciešama autentifikācija.

Biedrības statūtos rakstīts, ka "Latvijas Blockchain asociācija" vēlas veicināt sadarbību ar valsts un citām ieinteresētajām iestādēm par informācijas apmaiņu saistībā ar blokķēdes tehnoloģiju nozari un tās attīstību. Tā arī plāno sniegt atbalstu blokķēdes darba tirgus attīstīšanai un pilnveidošana, un organizēt dažādas tikšanās un diskusijas par blokķēdes tehnoloģiju.

Par biedrības amatpersonām iecelti Viktors Dubica, Anatolijs Ressins, Kaspars Reķis, Konstantīns Vasiļenko un Lietuvas pilsonis Alexey Oshchepkov.