Maizes ražotājs "Liepkalni" aizvadītajā gadā nopelnījis 280,08 tūkst. EUR

03.11.2022 00:36:00

Maizes ražošanas uzņēmums SIA “Liepkalni” iesniegtajā gada pārskatā norādījis, ka, līdzīgi kā 2020.gadā, arī pērn Covid-19 pandēmija atstāja ietekmi uz uzņēmuma darbību. “Tā ietekmēja darbinieku veselību, savukārt valstī noteiktie ierobežojumi tirdzniecībā un cilvēku pārvietošanās noteikumos samazināja saražotās produkcijas tirdzniecības rādītājus kopumā,” skaidro SIA “Liepkalni”. Pateicoties uzņēmuma darbinieku spējai pielāgoties neparedzamajiem ikdienas izaicinājumiem, 2021.gadu uzņēmums noslēdzis, saglabājot nemainīgi stabilus saražotās produkcijas un finanšu rādītājus.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2021.gadā SIA “Liepkalni” apgrozīja 8,48 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 280,08 tūkst. EUR peļņu. Aizvadītajā gadā uzņēmums ar darba vietām nodrošinājis 229 strādājošos.

Lai palielinātu eksporta pieaugumu uz Igauniju un veicinātu tālāku pārdošanas apjoma pieaugumu Igaunijā, pērn SIA “Liepkalni” iegādājās 30% OU “Parnamaed” kapitāldaļas, kapitalizējot agrāk izsniegto aizdevumu.

Lai samazinātu uzņēmuma saimnieciskās darbības kopējās izmaksas, koncentrētu ražošanu, modernizētu tehnoloģiskos procesus un uzlabotu kopējo darbības rentabilitāti, 2022.gadā SIA “Liepkalni” ieplānojis iegādāties nekustamo īpašumu Valmierā, kur tuvākajos gados paredzēts uzbūvēt jaunu ražošanas – veikala ēku. Jānorāda, ka šogad, sakarā ar energoresursu, izejvielu, transporta un citu saistīto izmaksu pieaugumu, uzņēmums slēdzis vienu no savām struktūrvienībām – veikalu – konditoreju Ķekavas novadā, TC “A7”.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Liepaklni” norādījis, ka līdz ar vērienīgo gāzes un elektrības cenu pieaugumu izjūtams arī uzņēmuma produktu ražošanai nepieciešamo pārtikas izejvielu ievērojams cenu pieaugums. Šajos apstākļos SIA “Liepkalni” kā mērķi uzstādījis saglabāt darbības stabilitāti un dinamiski analizēt sortimenta pozīcijas, ņemot vērā to mainīgo pašizmaksu.

1992.gadā reģistrētā SIA “Liepkalni” patiesais labuma guvējs ir Dagnis Čākurs.